SportVideo's

Ruime zege Harkemase Boys in eerste bekerwedstrijd

LEEK – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. In Leek werd het 1-8 tegen VEV’67. Na een matige eerste helft liepen de Boys vroeg in de tweede helft al snel uit. Door de overwinning neemt Harkemase Boys de leiding in de poule. In de andere wedstrijd won Oranje Nassau Groningen met 2-0 van SVBO. De Groningers zijn dinsdag op De Bosk de tegenstander van Harkemase Boys.

In het beginfase was VEV’67 de gevaarlijkste ploeg. Harkemase Boys begon slecht en dat leverde twee kansen op voor de thuisclub. Erick Jansema moest binnen drie minuten al twee keer redding brengen na mogelijkheden voor Gerhard van den Berg en Vincent de Koning. Bij de eerste kans aan de andere kant was het direct raak. Gersinio Constansia zette voor op Bryan Inge. Het schot van Inge in de korte hoek werd gekeerd door Benjamin van Aurich, maar Joram Smits was attent bij de rebound en hij schoot de 0-1 tegen de touwen.

Het spel van Harkemase Boys werd daarna niet beter. De gasten hanteerden een laag tempo en maakten het VEV’67 niet moeilijk. Harkemase Boys kreeg een paar halve kansen, maar die kreeg de ploeg uit Leek ook. Zo moest Jansema opnieuw optreden bij een poging van Van den Berg. Toch was het de ploeg van Jan Vlap die op slag van rust nog een keer doeltreffend was. Gersinio Constansia kreeg de bal mee van Jordy van Wijk en doordat de ingrepen van Van Aurich en Erwin Meijer niet goed waren, kon Constansia de 0-2 binnenschuiven.

Vroeg in de tweede helft draaide het bij Harkemase Boys een stuk beter. De vrije man werd vaak gevonden, het tempo ging omhoog en er vielen snel doelpunten. De eerste kwam van invaller Henny Bouius. Arton Musliu raakte de bal in eerste instantie slecht na een voorzet van Jesse Renken, maar Musliu gaf daarna de bal af, waardoor Bouius eenvoudig de 0-3 binnenschoot. Drie minuten later kopte Adams Sarkodie de volgende treffer binnen na een korte corner met Musliu en Constansia. Vervolgens scoorde Constansia zelf twee keer, beide keren na een voorzet van rechtsback Renken. Halverwege de tweede helft schoot Bouius z’n tweede binnen na goed voorbereidend werk van Van Wijk en Constansia.

Na de 0-7 ging het tempo er wat uit bij de bezoekers. Toch werd ook VEV niet gevaarlijk en ruim vijf minuten voor tijd was Harkemase Boys weer trefzeker. Adams Sarkodie zette voor, de kopbal van Joram Smits belandde op de lat, maar Jesse Renken schoot de rebound fraai binnen. In de slotfase deed VEV dan toch nog iets terug. Invaller Marco Soeten kon een voorzet van Steffan Meijer vrij aannemen in de zestien en hij was de eerste en enige die Jansema passeerde. Eindstand 1-8.

“Ik ben meer tevreden over de tweede helft dan over de eerste”, zei Jan Vlap na afloop. “De eerste vijf minuten kreeg VEV’67 twee grote kansen. Voor rust was het niet geweldig. De tweede helft doen we het wel. Toen maakten we het verschil. De tegenstander deed minder, wij kregen meer ruimte. Dan wordt het nog een grote uitslag.” Toch zeggen de cijfers volgens de trainer niet zoveel: “Het wordt wel 1-8, maar zo goed was het echt niet.”

Komende dinsdagavond om 20.00 uur is de tweede poulewedstrijd in de beker voor Harkemase Boys. Dan speelt de ploeg thuis tegen Oranje Nassau, de huidige nummer twee in de poule.

Scoreverloop

9. Joram Smits 0-1, 45. Gersinio Constansia 0-2, 50. Henny Bouius 0-3, 53. Adams Sarkodie 0-4, 57. Gersinio Constansia 0-5, 63. Gersinio Constansia 0-6, 68. Henny Bouius 0-7, 84. Jesse Renken 0-8, 88. Marco Soeten 1-8

Opstelling VEV’67: Benjamin van Aurich, Jan Herman Teeninga, Robin Elderman, Erwin Meijer, Steffan Meijer, Jacob Tjoelker, Arnold de Roo (67/Rick Schuring), Gerhard van den Berg, Rense Dijk (67/Marco Soeten), Alexander Goos, Vincent de Koning

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Adams Sarkodie, Jasper Valentijn, Kevin Huitema, Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Arton Musliu (72/Erich Jongeling), Joram Smits, Gersinio Constansia, Bryan Inge (46/Henny Bouius)