Ruime zege WTOC

OUDWOUDE – De burenstrijd tegen Oostergo leverde een ruime overwinning op voor WTOC. Meteen vanaf de aftrap was er de eerste kans voor WTOC, maar doelman Riemer Hoekstra redde bekwaam. Oostergo was heel dicht bij een doelpunt, Lieuwe Bôte Sytsma schoot over. Tedo de Bruin deed aan de overkant hetzelfde. Lars de Jong zijn schot trof de buitenkant van de paal. Dit alles deed vermoeden dat het een aantrekkelijke wedstrijd kon worden. In de 16e minuut kwam WTOC op voorsprong. Nyckele Smeding bediende Jaap de Bruin op maat en van dichtbij verzilverde hij deze kans 1-0. Hierna bleef WTOC de bovenliggende partij. Na nog wat kleine mogelijkheden wat geen doelpunten opleverde kreeg Tedo de Bruin de bal aangespeeld en met een ziedend schot zette hij WTOC in de 37e minuut op een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop kopte Herman Sprik naast en kwam WTOC met de schrik vrij.

De tweede helft was amper begonnen en de eerste kans was voor Oostergo, Julius de Jong Schoot naast. Een kopbal van Jaap de Bruin belandde in de handen van de keeper. In de 62e minuut bracht Jaap de Bruin de score op 3-0. Oostergo kreeg een paar hoekschoppen die niets opleverden. In de 70e minuut was de hattrick voor Jaap de Bruin en bracht de stand op 4-0.

Tedo de Bruin werd gewisseld en Jelmer de Boer kwam voor hem in de plaats. Hiermee maakte hij zijn debuut voor WTOC als voormalig speler van Zwaagwesteinde zondag die opgeheven werd. Hij zette WTOC in de 84e minuut op een 5-0 voorsprong. Jilles Bosma en Jaap de Bruin werden vervangen door Erik Bruinsma en Jilmer Dijkstra. De WTOC defensie kreeg nog te maken met een klein Oostergo offensief maar bleef overeind. Een grote opluchting na de ruime nederlaag van vorige week. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen V en V uit Garijp.