HoofdnieuwsRegionaal

Rustige jaarwisseling dit jaar

KOLLUM – De  jaarwisseling is rustig verlopen. In onze regio waren er op oudejaarsavond behalve een paar buitenbrandjes verder geen meldingen. De politie hoefde in onze regio nergens in te grijpen.

100 uitrukken brandweer

De brandweer is in Fryslân tussen de late oudejaarsmiddag en vroege nieuwjaarsmorgen iets meer dan honderd keer uitgerukt. Blusploegen die werden ingezet hielden zich bijna allemaal bezig met brandmeldingen. Dit varieerde van een grote brand in Makkum tot aan kleinere (buiten)branden en automatische brandmeldingen.In de gehele provincie kreeg de Friese brandweer zeven meldingen van woningbranden.

12 vuurwerkslachtoffers

In totaal hebben de ziekenhuizen in Fryslân tussen oudejaarsdag en nieuwjaarsmorgen twaalf vuurwerkslachtoffers moeten behandelen. Deze slachtoffers werden behandeld in het MCL in Leeuwarden (zeven personen), Tjongerschans in Heerenveen (vier personen) en Antonius in Sneek (1 persoon). In Nij Smellinghe in Drachten werd een minderjarige behandeld vanwege brandwonden. Gedurende de avond en nacht werden meer mensen op de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen behandeld, maar het ging daarbij niet om incidenten die met vuurwerk te maken hadden. In ongeveer twintig gevallen ging het om alcoholgerelateerde behandelingen. Bij de verschillende doktersdiensten in de provincie meldden zich 23 vuurwerkslachtoffers. Tussen het eind van de middag op 31 december en nieuwjaarsmorgen heeft Dokterswacht Friesland 146 consulten uitgevoerd.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button