RegionaalSport

SC Heerenveen scoort er op los tegen Buitenpost (video)

BUITENPOST – Onder prima weersomstandigheden speelde eersteklasser Buitenpost dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen. Om 19.00 uur  werd afgetrapt en voorafgaand werd het Friese Volkslied gezongen door Eppie Weidenaar. Daarna werd begonnen met de wedstrijd.  Heerenveen opende de score na zeven minuten met een doelpunt van Jan Ras. Jizz Hornkamp maakte na 25 minuten de 0-2 voor Heerenveen. Nog voor de rust werd er nog 3 keer gescoord door Daniel Hoegh en twee keer door Pelle van Amersfoort. De ruststand werd 0-5.

In de 2e helft kwamen er bij Heerenveen elf nieuwe spelers in het veld. Henk Veerman maakte 0-6, maar Berend Jan Schootstra scoorde uit een corner 1-6. Bij Buitenpost begon de vermoeidheid mee te spelen  en hier maakte Heerenveen gebruik van en scoorde er op los. Dennis Johnsen, Joost van Aken, Arjen van der Heide, Jeremiah St. Juste, Michel Vlap(2) en Tristan Borges, zorgden ervoor dat Heerenveen snel uitliep naar 1-15. Henk Veerman maakte met zijn vierde doelpunt in de laatste minuut, de eindstand 1-16. Na het laatste fluitsignaal was het voor de jeugd het veld op rennen om handtekeningen  van de Heerenveen spelers te scoren.