HoofdnieuwsRegionaalSportVideo's

SC Heerenveen wint eerste oefenwedstrijd van Buitenpost (video)

BUITENPOST – Donderdagavond speelde eersteklasser  Buitenpost een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. De 1800 bezoekers kregen voor aanvang van de wedstrijd allemaal een flesje water aangeboden. Onder leiding van trainer Dwight Lodeweges was Heerenveen met deze oefenreeks aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen.

Om half acht werd er afgetrapt en voorafgaand werd het Friese Volkslied gespeeld. Hierna werd er begonnen met de wedstrijd, Heerenveen opende de score na acht minuten door Slagveer. Even later maakte Jorist Voest met een prachtig schot de 0-2. Door balverlies van een Buitenpost schakelde Heerenveen snel over op de aanval en maakte Stefano Marzo de 0-3. Nog vlak voor de rust werd het 0-4 door Marten Thorsby.

Bij het begin van  de 2e helft waren er bij Heerenveen tien nieuwe spelers in het veld gekomen. Younes Namlig maakte deze avond een hatrick de 0-5 , 0-6 en de 0-7. Bij Buitenpost kwamen ook een aantal nieuwe spelers binnen de lijnen o.a. oud vv Kollum-speler Joop Pijnacker, hij kreeg twee goede kansen om te scoren. Nog net voor de drinkpauze scoorde Joey van den Berg de 0-8 en Younes Namli maakte de 0-9 eindstand. Na het laatste fluitsignaal was het voor de jeugd het veld op rennen om handtekeningen te scoren van de Heerenveen spelers.