HoofdnieuwsRegionaalSport

SC Stiens en Kollum in evenwicht

STIENS – In de wedstrijd waarin de Kollumers in het eerste deel de betere ploeg was, opende de thuisploeg op slag van rust de wedstrijd. Kort na de thee werd de score verdubbeld en leek de strijd gestreden. Binnen drie minuten wist de ploeg van Jaring Kloetstra echter de schade te herstellen.

 

Vanaf de aftrap liet Kollum zien dat men deze middag de goede lijn wilden doortrekken en zetten de ploeg van Marius Hendriks ( trainer van Kollum in het seizoen ’96 – ’98 ) onder druk. Binnen tien minuten spelen kreeg men via oa Randy van Malsum en de opgekomen back Yannick Hoekstra twee goede mogelijkheden om de score te openen, echter of verdween de bal naast of was het Ronald van Klinken die redding bracht. De thuisploeg stelde hier via enkele vrije trappen gevaarlijke situaties tegen over, daar waar door de trainers Kloetstra en van der Wijk op was gehamerd om dit te voorkomen. Na de sterke opening zakte het peil en werd het spel meer tussen de beide zestienmeter gebieden afgewerkt. Na een klein half uur kreeg de verdediging van de Kollumers het  moeilijk en moest oa Dirk Wiersema handelend optreden en werd hij tevens geholpen door het gebrek aan scherpte van oa Harry Dijkstra die vrij voor de goal het vizier niet op scherp hadden staan. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong nadat Doeke van der Ploeg de indraaiende vrije trap van Huup Klijnsma achter Wiersema kopte.

 

Na de thee leek Stiens de wedstrijd snel te willen beslissen, nadat echter eerste een vrije trap geen resultaat opleverde en Peter Jansen Klomp met het hoofd niet wisten te scoren, was het in de eerste corner na de rust wel raak. Niet goed verdedigen tikte Almer Hietkanp de bal op aangeven van Wilco Bergsma binnen. Een feller spelend Stiens zette de Kollumer verdediging onder druk, maar echte kansen leverde dit niet op.

Drie dubbele wissel

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft vond de leiding van Kollum het nodig om als men nog iets wilde gaan doen drie verse krachten binnen de lijnen te brengen. Na nog geen vijf minuten verder te hebben gespeeld werd deze actie beloond. De naar voren geschoven Wiebe Postma wist met het hoofd de bal pan klaar te leggen voor Rutger de Poel die de aansluitingstreffer achter van Klinken schoot. Nog geen twee minuten later werd Alex van der Veen gelanceerd en verschalkte de uit het doel gekomen keeper met een boogbal en zo met zijn eerste treffer na terugkomst de gelijkmaker te scoren.  Met hun gevaarlijke wapen de vrije trap probeerde Steins nog gevaar te stichten, echter hield de verdediging onder leiding van het duo Arne Jan de Boer en Wierd de Vries stand. In de slotfase leek Rutger de Poel nog matchwinner te worden maar zijn geplaatste trap van zeker dertig meter werd door van Klinken tot corner getikt, de toegewezen corner leverde niets meer op. Het laatste gevaar kwam van de voet van Harry Dijkstra die de bal naast de verder foutloze Wiersema schoot. Met elk een punt konden beide trainers uiteindelijk wel tevreden zijn.
 

Verslag Andre v/d Meulen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button