HoofdnieuwsRegionaal

Schatzoeken Vrije Piraten zorgt voor ‘hype’ in de regio

KOLLUMERZWAAG – Een radiospel van de Vrije Piraten zorgt ervoor dat inwoners van Noordoost Friesland in grote groepen op zoek gaan naar een ‘geldschat’.  De populaire piratenzender verspreidt via de radio en haar facebook-pagina aanwijzingen en hints.  Aan de hand daarvan gingen afgelopen kerstweekend honderden mensen op zoek. Zo waren er onder andere grote groepen mensen in Dokkum op de Zijl en bij de Bonifatiuskapel tevergeefs op zoek naar de ‘schat’.  De speurtocht blijkt dan ook een daverend succes. ‘Dit hadden wij vooraf niet verwacht, maar prachtig om te zien dat hele ploegen op zoek gaan naar onze schat’, aldus één van de dj’s van de Vrije Piraten.

Uiteindelijk werd de eerste geldprijs ter waarde van 250 euro door Hillie en Herman van der Meulen aangetroffen in de pasasantenhaven van De Westereen. De nieuwe schat die werd geplaatst in de Friese Wouden zorgde er zelfs voor dat mensen daken beklommen en tot diep in de nacht zochten op de meest gekke plaatsen. De Vrije Piraten moesten zelfs mensen wegsturen van sommige locaties. Ook zaterdag overdag werd er massaal gezocht naar het pakket met aanwijzing. Degene die met de schat in de studio in Kollumerzwaag komt wint uiteindelijk het geldbedrag.

In de periode rondom kerst en oud en nieuw draait dit team traditioneel een in de regio populaire marathonuitzending. Dit inmiddels al meer dan vijftien jaar. De zender is dan ook een begrip in de wijde omgeving. Nog tot en met oudejaarsdag zijn de Vrije Piraten te beluisteren via een speciale evenementenfrequentie op 104.10 FM en de stream op www.devp.nl

Foto De Vrije Piraten

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button