HoofdnieuwsRegionaal

Schoonmaakactie Skjin Wetter levert veel zwerfafval op

KOLLUM – In Kollum werd zaterdag de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden. Wethouder Engbert van Esch van gemeente Noardeast-Fryslân opende bij de Driepuntsbrug, achter Meckema State, de activiteit. In Kollum en op zes andere locaties gingen ruim vierhonderd duikers, kanoërs, hengelsporters, suppers, zeeverkenners en diverse andere vrijwilligers zwerfafval opruimen.

Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die in het oppervlaktewater terecht komt. De actie is een initiatief van de FMF (Friese Milieu Federatie), Wetterskip Fryslân en zeven gemeenten.

Op de centrale locatie bevindt zich een grote container waar het afval wordt verzameld. Op de locatie is ook een grote weegschaal aanwezig waarmee het afval uit het water wordt gewogen. In Kollum gingen o.a. de Vogelwacht Kollum, Plaatselijk Belang Kollum, een viertal duikers en Watersportvereniging Kollum helpen met opruimen. Daarnaast was Machiel Braaksma aanwezig om een kunstwerk te maken van het afval dat wordt opgevist.

Bij de grote schoonmaakactie Skjin Wetter in Kollum is maar liefst 515 kg afval uit het water gehaald.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button