HoofdnieuwsRegionaalSport

SDM in Buitenpost alweer volop in actieI

BUITENPOST – Sport- en dansschool SDM heeft de deuren van haar sportzaal in Buitenpost weer wagenwijd open staan voor proeflessers. Voor alle geïnteresseerden is het mogelijk om alle lessen te komen uitproberen. In Buitenpost wordt er zowel streetdance/hiphop als kidsdance en lyrical/modern gegeven. Streetdance/Hiphop is een populaire dansvorm op hedendaagse muziek dat bestaat uit verschillende interpretaties vanuit diverse dansstijlen. In de choreo’s vind je verschillende elementen terug van house, afrodance, vogue, wacking, dancehall, old skool, hiphop/lyrical, streetdance, feminine/hiphop. Bij SDM hebben ze streetdance/hiphoplessen voor kinderen vanaf 6 jaar t/m volwassenen. Het grootste gedeelte van de lessen zijn mix-lessen (jongens én meisjes), maar ze hebben ook één speciale boysgroep in Sportcentrum Buitenpost! Jongere dansers vanaf 4 jaar oud zijn echter al van harte welkom bij kidsdance op één van de andere leslocaties. Bij kidsdance wordt spelenderwijs en met veel afwisseling 45 minuten lekker gedanst en bewogen. Bij kidsdance hoort geschikte en populaire kindermuziek zoals: k3, djumbo, kus, minidisco, etc. De les leent zich uitstekend voor het ontwikkelen van het motorische en ritmische vermogen. Bij Lyrical/modern wordt het lichaam gebruikt als communicatiemiddel. De bewegingen hebben hun verhaal. Lyrical/Modern laat je helemaal meevoelen met de sfeer en het verhaal van de muziek. Het is een vrije en creatieve dansstijl, waarin veel aandacht is voor dansexpressie.

Alle dansgroepen van SDM, dus ook de instroomgroepen in Buitenpost doen uiteindelijk allemaal mee aan de wedstrijd die SDM jaarlijks organiseert in Sportcentrum Leek én aan de eindshows in het MartiniPlaza theater in Groningen. Er wordt dus altijd ergens naar toe gewerkt in de lessen.

De lessen in Buitenpost worden gegeven in de spiegelzaal van Bewegingscentrum Switte (Einsteinstraat 1A). Het exacte aanbod en lestijden zijn op de website van de sport- en dansschool te vinden (www.s-d-m.nl).

Contact
Alle mensen zijn bij alle lessen van harte welkom voor een gratis proefles. Meer informatie over de lessen en/of andere informatie is te vinden op de website: www.s-d-m.nl Je kunt ook contact opnemen met Marieke of Grytsje de Jong via de e-mail [email protected] of via telefoonnummer: 06-23604423/ 06-43972620.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button