Sport

Selectie ’t Fean ’58 sterk verjongd

SURHUISTERVEEN – De selectie van ’t Fean ’58 ondergaat door de komst van Mayk Jesse Numan en Bard Pultrum een aanzienlijke verjongingskuur. Beide talenten zijn woonachtig in Surhuisterveen en toegevoegd aan de A-selectie.

Zowel Numan als Pultrum hebben hun jeugdopleiding genoten bij de Feanstars, het samenwerkingsverband tussen VV Surhuisterveen en ’t Fean ’58. Mayk Numan (17) sloot als D-junior aan bij SC Cambuur. “Ze adviseerden mij eerst bij Drachtster Boys te gaan spelen, het zou een goede stap zijn in mijn ontwikkeling”, vertelt hij. Hij doorliep daar de diverse jeugdteams tot en met JO19-1, eerst als linksback, later als spits. De eerstejaars A-junior kwam het afgelopen seizoen echter weinig in actie. Bij Drachtster Boys – dat uitkomt in de derde divisie – moest driemaal per week worden getraind. “En dat lukte mij gewoon niet vanwege studie en stages”, laat de tweedejaars student Sport en Beweging aan het Alfa College in Groningen weten. Het komende schooljaar wordt zijn examenjaar. Mayk Numan: “Drie keer trainen zit er ook dan niet in, maar ik wil graag spelen, belangrijk zijn voor het team.” Reden om zich aan te melden bij ’t Fean ’58.

 

Bard Pultrum (18) heeft zijn hele jeugdopleiding genoten bij de Feanstars. Tijdens zijn laatste jaar bij de JO19-1 speelde hij al regelmatig in het eerste elftal van VV Surhuisterveen. “Ik denk zo’n twaalf, dertien wedstrijden”, zegt de derdejaars student Commercieel Technicus aan ROC De Friese Poort in Drachten. “Het afgelopen seizoen heb ik inderdaad heel veel speelminuten gemaakt.”

Nu hij over moet naar de senioren heeft hij gekozen voor ’t Fean ’58. “Ik wil graag een stapje hogerop, kom uit dit dorp, wil graag in Surhuisterveen spelen en ken veel jongens die bij ’t Fean ‘58 spelen. Dat is de reden dat ik voor deze club heb gekozen”, zegt Pultrum, die op verschillende plaatsen in de aanval inzetbaar is. “Bij Surhuisterveen heb ik het trouwens reuze naar de zin gehad”, benadrukt hij.

 

Na doelman Hessel Huisman (20), die overkomt van Buitenpost zijn Numan en Pultrum al de derde jeugdige aanwinsten voor de Feanster zaterdag tweedeklasser. “Daar zijn we uitermate tevreden mee”, zegt Jan Lammers, die de portefeuille Technische Zaken beheert. “Een uitdaging voor deze jonge jongens. We beschikken over een heel jonge selectie, waar we jaren mee vooruit kunnen. En een brede selectie is nodig op dit niveau, dat verlangt ook iedere trainer”, aldus Jan Lammers.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button