Sport

Senioren B team van SVK Kollumerzwaag plaatst zich voor NK springen

HEERENVEEN – Zaterdag 12 november werd de plaatsingswedstrijd groepssprongen voor het Nederlands kampioenschap gehouden in Sportstad Heerenveen. SVK deed hier met één senioren B team mee. Het team bestaat uit: Anna Nuveld, Anna Nelia Bijker, Alissa Westerhof, Tineke Postma, Martha Rosier, Wytske vd Veen, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Ytje de Jong en Margreet Oevering.

Het team begon sterk op het onderdeel airtrack. Het team had de hoogste moeilijkheidswaarde en behaalde hier een eerste plaats. Het 2e onderdeel ging niet geheel naar wens, de flow ontbrak hier en de eisen werden niet gehaald. Desondanks nog een mooie vierde plaats op plank pegasus. Het is nog niet zeker of dit onderdeel op het NK op 10 december mag worden gesprongen. Op het derde toestel namen de dames van SVK revanche, ze behaalden hier zeer hoge punten op het onderdeel trampoline pegasus. Ze werden dan ook eerste op dit onderdeel.

Het laatste onderdeel was de trampoline, het team sprong op safe, dit pakte goed uit een keurige 2e plaats bij deze plaatsingswestrijd. Met zekerheid is te zeggen dat het senioren B team op de onderdelen airtrack, trampoline pegasus en trampoline op het NK podium mogen verschijnen. Heel waarschijnlijk komt het onderdeel plank pegasus hier nog bij. In voorbereiding op het NK wordt er nog gesprongen op het FK 26 november in Surhuisterveen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button