Sport

Sietse Lefferts turnt naar NK- medailles

HOOFDDORP – Sietse Lefferts (Buitenpost) turnde afgelopen weekend zijn Nederlands Kampioenschap in Hoofddorp. Sietse uitkomend voor Topsport Noord/ GVV Veenwouden turnt talentendivisie instap niveau 14. Zaterdag 2 juni stond het NK Meerkamp op het programma. Sietse begon zijn wedstrijd bij het onderdeel voltige en zette hier een nette score neer van 17,400. De onderdelen ringen (19,000), brug (17,800) en rek (17,450) verliepen erg goed en behaalde hij prachtige scores. Helaas, verliepen de onderdelen vloer en sprong iets minder dan gewild. Sietse behaalde een nieuw puntenrecord van maar liefst 107,050. Hij werd met dit puntenrecord 5e.

Zondag 3 juni stond er voor Sietse het Nederlands Kampioenschap Toestel op het programma. Hij had zich tijdens de halve finale weten te plaatsen voor de toestellen; voltige, ringen, sprong, brug en rek. Hij begon zijn finale bij het onderdeel sprong. Wat zaterdag niet zo goed verliep. Ging vandaag erg goed. Hij behaalde een score van 19.500. De finale op brug turnde hij netjes maar helaas maakte hij een val wat hem veel punten koste. Hij behaalde een score van 16,300. Ook de onderdelen rek (17,933), voltige (17,150) en ringen (18,650) verliepen erg goed.

Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Sietse mocht voor de onderdelen ringen en sprong de zilveren medaille in ontvangst nemen en voor het onderdeel voltige kreeg hij het brons. Bij de onderdelen rek en brug viel Sietse buiten de prijzen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button