Simpele zege voor CVVO

KOLLUM – Op een koud en winderig Baensein behaalde CVVO uit Lemmer een simpele overwinning op de degradatie kandidaat Kollum. CVVO wou niet en Kollum kon niet. De harde wind en de slechte grasmat of liever zandbak maakte goed  voetbal erg lastig. CVVO was duidelijk de meerdere en de 0-2 was verdiend.

Wil Kollum de degradatie ontlopen dan moest er deze middag 3 punten in Kollum blijven. Het heeft er niet een keer naar uit gezien dat dat ging lukken. Met lange ballen richting Joop Pijnacker probeerde men bij de vijandelijke goal te komen. Dit lukte maar zelden en de keeper van CVVO is eigenlijk niet een keer in problemen gekomen. CVVO  daarentegen vond wel de richting van de Kollumer goal. Het was aan interim keeper Marinus Hoekstra te danken dat de nul op het niet werkende scorebord bleef staan. In de 35e minuut gebeurde wat niet uit kon blijven. Vanaf links kwam de bal voor en Thomas Miedema rondde beheerst af 0-1. Zo nu en dan kon Kollum iets terug doen. Hein van Marrum speelde zich prima vrij maar vergat dat voetbel een teamsport is en ging voor eigen eer. Uit de bijna onmogelijke hoek was de bal een simpele prooi voor de keeper.

Na de rust kwam Thomas Heslinga als rechtsachter binnen de lijnen. Kollum volhardde in de tactiek van lange ballen. Er zat totaal geen voetbal in het team. In de 55e minuut scoorde CVVO de 0-2. Martijn Romkema liep uit de rug van  Heslinga en zijn voorzet werd simpel binnen getikt door Lourens Visser. De wedstrijd was gespeeld. Scheidsrechter Baar floot een onopvallende partij, dus goed. Met nog tien wedstrijden te gaan is niks onmogelijk maar dan moet trainer Kuipers zijn team aan het voetballen zien te krijgen.

Verslag: Gerben Hesling en foto’s: Maria Mulder-Dekker