Regionaal

Sint en Piet op bezoek bij Schilderclub “Het Penseeltje”

KOLLUMERZWAAG – Donderdagavond werden de cursisten van Schilderclub het Penseeltje in Kollumerzwaag verrast door een bezoek van Sint en Piet. Sint en Piet kwamen namelijk met heel veel cadeautjes voor de cursisten naar de Trije Doarpen en voor iedereen was er een prachtig gedicht bij, waar smakelijk om gelachen werd.

Ook zijn de deelnemers aan de Cursus Vaarbewijs niet vergeten door de Goedheiligman. Zij waren nog zeer aandachtig bezig met de cursus, omdat er binnenkort een examen volgt. Sint wenste hen dan ook veel succes.

Schilderclub het Penseeltje
Deze schilderclub bestaat al sinds 1980 en men komt iedere week naar de Trije Doarpen om gezellig met elkaar te schilderen. Deze avond was de laatste dit jaar.
In het nieuwe jaar begint de schilderclub weer op donderdagavond 12 januari 2017 met de tweede helft van het seizoen 2016 – 2017. Het seizoen is van begin oktober t/m april en is op elke donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur in het dorpshuis “De Trije Doarpen”. Iedereen die het schilderen eens wil uitproberen is op 12 januari welkom op de club.

Cursus Vaarbewijs
Deze avond was de laatste les van de cursus Vaarbewijs Deel I. De cursisten doen dit jaar nog examen bij de Vamex in Zwolle.
Bij voldoende deelname starten er in het nieuwe jaar op donderdag 12 januari een tweetal nieuwe cursussen. Basis Marifoon / GMDSS  zijn twee lessen en Vaarbewijs Deel II 5 lessen.
Beide cursussen worden op dezelfde avond gegeven.

Voor informatie of opgave voor beide cursussen kan men contact opnemen met Bennie Wiersinga tel. 0511-442806 of per email:[email protected]

Tekst en Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button