Hoofdnieuws

Sinterklaas komt gehavend aan in Westergeest

WESTERGEEST – Zaterdag werd Sinterklaas met 9 van zijn Pieterbazen van harte welkom geheten door Wierd Kooistra, voorzitter Plaatselijk Belang, bij de Jachthaven in Westergeest. Onderweg was er iets ergs gebeurd. Sinterklaas zijn mijter was in het water gevallen en de zwarte pieten konden niet zwemmen. Zodoende kwam Sinterklaas met een zwarte pietenpet op aan.
Iemand kwam op het idee om Auke de Duiker te bellen of die de mijter op wilde duiken. Sinterklaas heeft dat terstond gedaan.

Maar de staf was ook niet helemaal compleet. Het bovenste deel van de staf was zoekgeraakt. Sint vroeg of de kinderen onderweg naar de Tredder wilden helpen zoeken. Gelukkig vonden de kinderen en zwarte pieten op de Woarven bij Tetsje Annema het bovenste deel van de staf.

Aangekomen bij de Tredder wachtte, eerst buiten en later binnen, Brassband De Bazuin en speelden prachtige Sinterklaasliedjes.

In de Tredder vroeg de Sint aan een aantal kinderen of ze bij Sinterklaas wilden komen. Hester en Marije Adema konden heel goed een mijter maken samen met een Zwarte Piet. Deze was voor Sinterklaas bedoeld, maar bleek helaas te klein te zijn. Opeens kwam Auke de Duiker binnen en gelukkig had hij de mijter van Sinterklaas bij zich, die hij in het water had gevonden. Sinterklaas was erg blij.

Nadat de kinderen wat te drinken hadden gekregen van de Feestcommissie, werden de kinderen in groepjes verdeeld en deden ze allerlei spelletjes, zoals sjoelen met pakjes, pakjes in een schoorsteen gooien, dansen op muziek, zakje lopen, stoelendans met pepernoten, een mijter maken, dit allemaal onder leiding van een zwarte piet.

Al met al een heel gezellige middag voor alle kinderen en ouders. Na afloop kregen de kinderen allemaal nog een cadeautje mee naar huis.

Foto’s Jantsje Wiersma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button