HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Sionsberg 2.0: waardering en erkenning van hoge kwaliteit van zorg in de regio

DOKKUM – De drie ondernemingen die Sionsberg 2.0 vormen (DC Klinieken, Cardiologie Centra Nederland en Stichting Transmurale Specialistische Zorg Dokkum) liggen op koers. Daarnaast is er vertrouwen in en waardering voor Sionsberg 2.0.

Igor Tulevski, mede-eigenaar van Sionsberg, vertelt: “Vertrouwen. Daar hebben wij ons de afgelopen jaren elke dag voor ingezet. Het vertrouwen terugwinnen bij onze patiënten en verwijzers. En dat gaat ons lukken. Dit zien wij terug in het aantal patiënten; de patiëntenstroom neemt maandelijks toe. En niet onbelangrijk, de patiënten zijn meer dan tevreden met ons. Wij horen dit tijdens de dagelijkse gesprekken met hen, maar zien dit ook terug in de klantwaarderingen. Onze zorg wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,6! Voor alle medewerkers van Sionsberg is dat een bevestiging voor het harde werk en toewijding om topzorg terug te brengen naar Dokkum!”

“Dit vertrouwen is ook terug te vinden bij de huisartsen in de regio. Zij merken vanuit zowel eigen ervaringen als de ervaringen van patiënten dat de zorg in Dokkum en omstreken weer is geborgd. Dit zien wij ook terug in het toenemend aantal verwijzingen van bestaande én ‘nieuwe’ huisartsen”, aldus Tulevski.

De drie ondernemingen die Sionsberg 2.0 vormen (DC Klinieken, Cardiologie Centra Nederland en Stichting Transmurale Specialistische Zorg Dokkum) liggen financieel op koers. DC Klinieken en de Stichting hebben een aanloopverlies, maar Cardiologie Centra Nederland (CCN) heeft het boekjaar 2016 met winst afgesloten. In de eerste periode van het boekjaar 2017 is een begroot resultaat gerealiseerd. Kortom, de positieve weg is ingezet.

Samenwerken en innoveren

Tulevski vervolgt: “Wij zijn actief binnen een krimpgebied. Velen zien dit als uitdaging of zelfs als een bedreiging, maar wij niet. Wij zien dit juist als een kans. Door innovaties en nieuwe zorgconcepten te realiseren, willen wij vooroplopen in het zorglandschap van morgen. Een mooi voorbeeld is de Hartwacht van CCN (24-uurs monitoring door een ‘telecardioloog’ via een smartphone of tablet).”

“Verder ontstaan er duurzame samenwerkingsverbanden met regionale zorginstellingen. Wij geloven in het delen van kennis en kunde om de kwaliteit van zorg naar een nóg hoger niveau te brengen.”

Sionsberg 2.0: klaar voor de toekomst

Tulevski besluit: “Sionsberg 2.0 ligt op koers, maar wij zijn er nog niet helemaal. Zoals iedereen weet was vorig jaar er een van vele uitdagingen. Uiteindelijk zijn wij hier sterker uitgekomen; door de positieve trend en komende ontwikkelingen zijn wij klaar voor de toekomst!”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button