HoofdnieuwsRegionaal

Sionsberg start afdeling endoscopie

DOKKUM – Sionsberg bouwt in 2016 verder aan een volwaardig zorgaanbod binnen de regio. Vanaf deze maand opent Sionsberg de afdeling endoscopie. Voor de regio betekent dit zeer korte wachttijden voor diverse maag- en darmonderzoeken. Patiënten kunnen binnen een week terecht voor gastroscopie, colonoscopie of sigmoïdoscopie. De afdeling is opgezet door DC Klinieken, een van de initiatiefnemers van Sionsberg. Hierdoor is de regio, dankzij deze partner, verzekerd van hoogwaardige zorg. Peter Lalkens, directeur Sionsberg: “wij hebben goede afspraken met ziekenhuizen in de regio. Op deze wijze kunnen patiënten, indien de huisarts dit nodig acht, direct worden doorgestuurd voor aanvullend onderzoek.”

Sionsberg speelt in op de landelijke trends binnen de zorg; door de huisarts een centrale rol binnen het zorgtraject te geven, worden onnodig lange zorgtrajecten met bijbehorende kosten vermeden. Bovendien weet de patiënt snel waar deze aan toe is.

Sionsberg is volop in ontwikkeling en zal in 2016 verder uitbreiden. De bouw van het anderhalvelijnscentrum in de vleugel van de voormalige poliklinieken loopt op schema. Daar kunnen de inwoners van Noordoost Fryslân onder meer voorlichting en advies krijgen over preventieprogramma’s, WMO, leefstijl- of mantelzorgondersteuning. Op de beweeg- en ontmoetingspleinen worden bezoekers ondersteund bij een gezonde leefstijl. Ook wordt een deel van de voormalige klinische afdelingen verbouwd tot moderne onderzoeks- en behandelkamers. Hiermee heeft Sionsberg straks een zeer divers en uitgebreid aanbod van zorg en diensten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button