Regionaal

Skûtsje ‘Stêd Dockum’ steunt Sionsberg

DOKKUM – Skûtsje stêd Dockum heeft gevraagd met trots de vlag van Sionsberg in top te mogen hijsen als eerbetoon aan medisch centrum Sionsberg. Tegelijkertijd is het een blijk van waardering aan alle betrokkenen, met name aan stichting Red de Sionsberg, die zich inzetten om van Sionsberg een succes te maken. De eerste publieksactie ‘I Love Sionsberg’ is in volle gang en tot nu toe een groot succes. Na de fantastische start van de stickeractie afgelopen vrijdag in de hal van Sionsberg en op de Jaarmarkt te Dokkum krijgt dit komende zaterdag een ander vervolg.

De actiegroep laat zich voor het eerst met een actie buiten het verzorgingsgebied van Sionsberg zien. We laten tegelijkertijd in Hylpen (Hindelopen) en Dokkum zien dat de regio Noordoost Friesland, Noordwest Groningen, Schiermonnikoog en Ameland achter Sionsberg staan.

In het Grootdiep te Dokkum voor het gemeentehuis ligt het Skûtsje ‘de Noarderling’ aan de kade. Hier wordt eveneens om 14:00 uur een identieke ceremoniële handeling verricht door Adje Admiraal (mascotte van de Admiraliteitsdagen te Dokkum) in aanwezigheid van wethouder P. Braaksma, raadsleden van de gemeente Dongeradeel en leden van Stichting Red De Sionsberg.

Na afloop van de ceremoniële handeling is er volop gelegenheid voor de media om aan de aanwezigen vragen te stellen mocht hier behoefte aan zijn. De Stichting Red De Sionsberg nodigt u dan ook graag uit om bij de acties aanwezig te zijn te Hylpen of Dokkum. Graag tot a.s. zaterdagmiddag.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button