Regionaal

Slipje

Het nieuwste op gebied van persoonlijke beveiliging: het onverwoestbare slipje! Dit broekje zou vrouwen moeten beschermen tegen verkrachters. Op een filmpje heb ik deze uitvinding even bekeken. Helaas is het voor meisjes niet altijd veilig om alleen op pad te gaan. Nu worden er financiers gezocht om dit slipje op de markt te kunnen brengen.

Het broekje kan niet zomaar ineens naar beneden worden getrokken. Er zit een slotje op. De bovenste rand, het voorpand en de broekspijpjes kunnen niet uitgerekt worden. Ook door hard te trekken of zelfs met een schaar of een mes is die band niet stuk te krijgen. Je moet eerst een bepaalde code invoeren bij een knopje in de bovenrand, waardoor deze weer rekbaar wordt.

Zelf heb ik wel mijn bedenkingen. Zit zoiets wel lekker? Dat lijkt me stug. Het slipje moet regelmatig en ook heet gewassen worden. Je hebt dus meerdere van deze, waarschijnlijk dure,  slipjes nodig. Moet je naar het toilet dan moet het broekje ontgrendeld worden en ontstaat nu niet het gevaar dat er vieze mannetjes op wacht staan bij openbare toiletten of in bars en restaurants?

Het vraagt extra tijd en ook handigheid als je hoge nood hebt… Je staat dan toch eerst even te frunniken om de code toe te passen. Het is zeker niet geschikt voor vrouwen met een zwakke blaas!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button