HoofdnieuwsRegionaal

Sloop CBS Koningin Juliana school in volle gang

KOLLUM – Na de bouwvakvakantie zijn werknemers van WMR uit Rinsumageest begonnen  met de sloop van de CBS Koningin Juliana school aan de Tjerk Hiddesstraat in Kollum. Voordat men daadwerkelijk het gebouw tegen de vlakte gaat gooien wordt het sloopafval zorgvuldig gesorteerd in containers. Ook wordt alle asbest verwijderd. Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar zijn de leerlingen van CBS Koningin Juliana  en OBS Professor Casimir tijdelijk gehuisvest in het voormalige pand van het Lauwers college

Het schoolgebouw moet plaatsmaken voor het nieuwe Kindcentrum, waar bassischolen CBS Koningin Juliana, OBS Professor Casimir en TIKO samen onder één dak komen. Met een ruime omvang van 2.000m2 BVO krijgt het Kindcentrum een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum.

Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. Met de basisscholen CBS Kon. Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder één dak spreekt Kollum straks over een volwaardig Kindcentrum.

Het Kindcentrum wordt gebouwd in opdracht van gemeente Kollumerland door Bouwgroep Dijkstra/Draisma en het nieuwe Design and Build Kindcentrum in Kollum. Kristinsson Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Duurzame leeromgeving

Het nieuwe Kindcentrum maakt geen gebruik van gas en levert hierdoor een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst. Dit zorgt voor een duurzame leeromgeving wat een goed voorbeeld geeft, voor de ‘toekomst’. Door de plaatsing van o.a. zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp wordt dit mogelijk gemaakt.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button