Sport

Slotavond Damclub DOS Munnekezijl

MUNNEKEZIJL – Damclub DOS (door oefening sterk) te Munnekezijl met leden ook uit omringende dorpen heeft het damseizoen 2015/2016 met een gezellig gong damtoernooi afgesloten. Ondanks de hevige competitiestrijd ging het de leden vooral om een gezellige avond. De clubleden waren in 2 groepen ingedeeld waarin diverse vleesprijzen te winnen waren.

Het dammen ging in rap tempo, elke 10 seconden ging er een gong waarbij er gezet moest worden. Slechte zetten werden afgewisseld met de meest hilarische zetten. Nadat een ieder zijn partijtjes had gespeeld werden onder het genot van een borrel en snackje de vleesprijzen verdeeld. Niemand ging deze avond met lege handen naar huis.

Damclub DOS speelt in onderling competitieverband elke woensdagavond in dorpshuis De Schans  te Munnekezijl waarbij 45 zetten gespeeld moet worden binnen 90 minuten. De punten worden als volgt verdeeld. Winst 3 punten. Verlies 0 punten. Remise gelijkstand. 1,5 punten . remise meerstand 2, remise minderstand 1 punt.  Oedse Paauw (35 punten) mag voor dit seizoen zijn naam in de kampioensbeker laten graveren, deze beker stamt overigens uit 1955. Met 31.5 punten eindigde Marten de Vries op de 2e plaats. Met maar een half puntje minder is Ietse de Vries als 3e geëindigd. Pieter de Vries haalde met 29.5 punt de 4e plaats. Als 5e is geëindigd Jille Bremer met 28.5 punten, Jaap Brouwers en Geert de Vries  haalden resp. de 6e en 7e plaats met 23.5 punten. Andries Riemersma, Sietse Bouma en Gerrit Bremer zijn met 22.5 punten op de 8e, 9e en 10e plaats terecht gekomen.

Dos is lid van de N.N.D.B. (Nieuw Noorder Dam Bond) en speelt met al haar leden in de 1eklasse. Damclub DOS is in de bondscompetitie 2015/2016 als 2e geëindigd.

Voor meer info over damclub DOS: https://www.facebook.com/groups/DamclubDOS  of email

[email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button