HoofdnieuwsRegionaal

Sluiting drugspand in Buitenpost na handel in harddrugs


BUITENPOST – Burgemeester Oebele Brouwer heeft op 10 februari 2020 een woning aan de Kerkstraat in Buitenpost gesloten. De woning is voor een periode van vier maanden gesloten wegens handel van harddrugs vanuit de woning. De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd.

Verdachte nog in voorlopige hechtenis

Op 17 januari 2020 heeft de politie de woning aan de Kerkstraat doorzocht. Een 47-jarige verdachte is aangehouden, deze zit momenteel nog in voorlopige hechtenis. In het huis werden grote hoeveelheden amfetamine gevonden. ‘Handel in drugs veroorzaakt vaak overlast en onveilige situaties voor de omgeving. Dit accepteren we niet in onze dorpen’, aldus burgemeester Brouwer.

Drugsbeleid

De regels voor het drugsbeleid zijn in 2018 aangescherpt door de burgemeesters in Noordoost Fryslân. Met het nieuwe beleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen, of voor het publiek toegankelijke inrichtingen, te sluiten als daar sprake is van drugshandel. Het gemeentelijk drugsbeleid van Achtkarspelen staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van de aangehouden inwoners, hierover neemt het Openbaar Ministerie een beslissing.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button