Regionaal

‘Smoardrok’ op open dag eenjarige Fûgelpitswinkel

DOKKUM – De Fûgelpitswinkel beleefde zaterdag 14 mei een open dag om niet gauw weer te vergeten: het was er ‘smoardrok’.

,,We hadden gehoopt op een hele drukke dag”, vertelt bedrijfsleider Cornelis Jan Cuperus temidden van de mensenmassa. ,,Maar het houdt gewoon niet op, echt boven verwachtig deze drukte.”

Aan het eind van de dag wordt duidelijk dat er zo’n 750 mensen in de winkel zijn geweest: een bijzonder record. Er was dan ook van alles te doen: voor iedereen was er koffie met gebak, MOOIwerk Dokkum, Kleitaal en Adiantum-keramiek verzorgden workshops en de poppendokter en verpleegster maakten poppen en knuffels weer beter.
Elke betalende klant mocht bovendien een lootje trekken en kon daarmee een mooie vogelvoederprijs winnen. ,,Koffie, taart en alles is hier bijna gratis, en dan winnen we ook nog een prijs. Het kan hier niet op!”, aldus een enthousiaste klant.

De trekzakkers van Duo Sonant en het Friestalige duo 5Prosint zorgden voor de muzikale gezelligheid. De Fûgelpitswinkel opende daarnaast ook de deuren van het magazijn, waardoor de klanten nog meer zicht hadden op de schatten die de kringloopwinkel biedt.

,,Gelukkig waren er zelfs meer vrijwilligers aanwezig dan we van tevoren op papier hadden”, vertelt Cuperus. ,,Want we hebben continu moeten bijvullen in de winkel.” De meeste vrijwilligers waren er zaterdag al lang voordat de winkel opende en met z’n allen sloten ze na vijf uur de deuren: trots en voldaan.

Elk half jaar open dag

Het succes van de jubileumviering van de eenjarige kringloopwinkel leverde meteen nieuwe ideeën op. ,,Dit gaan we vanaf nu elk half jaar doen”, aldus Cuperus. ,,In de herfst is er altijd een Nationale Open Kringloopdag, daar gaan we aan meedoen. En in mei vieren we elk jaar ‘onze verjaardag’. Dit is zo geweldig en zo gezellig: dat willen we gewoon vaker beleven.”

Honderd procent voor De Fûgelpits

De Fûgelpitswinkel onderscheidt zich van andere kringloopwinkels doordat de volle honderd procent van de opbrengst naar het goede doel gaat: vogelopvangcentrum De Fûgelpits in Paesens. ,,We merken dat steeds meer mensen dat weten en juist daarom hun spullen bij ons inleveren én bij ons komen kopen”, weet Cuperus. ,,Ze gunnen het ons en daar zijn we heel blij mee.”

Cadeaubonnen

De kringloopwinkel werkte al een hele tijd met cadeaubonnen, maar heeft deze vanwege de grote vraag ernaar verder geprofessionaliseerd. ,,Voorheen werkten we vaak met ansichtkaarten met een handtekening van mij erop”, lacht de bedrijfsleider. ,,Dat kan nu echt niet meer: een cadeaubon van de Fûgelpitswinkel moet echt een cadeautje zijn. En dat is het ook: een cadeau voor de ontvanger, maar ook voor de vogels die De Fûgelpits opvangt. Wie een cadeaubon van onze winkel cadeau doet aan een ander, geeft dus eigenlijk een dubbel cadeau. Dubbel feest dus. En wij houden wel van feest!”

Tekst en foto’s: TineTXT

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button