EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Spijkerdorp voor kinderen in de zomervakantie

BUITENPOST Van 7 augustus tot en met 1 september organiseert De Kruidhof voor het eerst een spijkerdorp. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar kunnen in de educatieve speeltuin drie weken lang meebouwen aan een vijftal hutten. Dit kan op iedere dinsdag tot en met zaterdag. Bedrijven uit Buitenpost en omgeving hebben voor dit project hout, spijkers, gereedschap en geld gedoneerd.

Sinds de komst van de educatieve speeltuin is er steeds meer vraag naar kinderactiviteiten op De Kruidhof. Met het spijkerdorp hoopt De Kruidhof bijvoorbeeld ook kinderen die niet op vakantie gaan toch een leuke activiteit aan te bieden. Er kan gebouwd worden op dinsdag tot en met zaterdag in de periode van 7 augustus tot en met 1 september van 10.00 tot 16.00 uur. Per dag kunnen er ongeveer 25 kinderen tegelijk mee bouwen. Op de zaterdagen 11, 18, 25 augustus en op 1 september organiseert het IJstijdenmuseum dat kinderen zelf broodjes kunnen bakken op een vuurtje in de Prehistorische tuin op De Kruidhof.

 

hulp bij de bouw
Tegen betaling van borg kunnen kinderen een gereedschapskistje lenen. Spijkers mogen van huis meegebracht worden of kunnen worden gekocht bij de begeleiders van het spijkerdorp. Er is dagelijks leiding aanwezig om erop toe te zien dat er veilig wordt gewerkt en om advies te geven en te helpen bij het bouwen van de hutten. Het personeel van De Kruidhof zorgt voor een stevige basis die uitgebouwd kan worden tot een mooie hut.

 

feestelijke afsluiting
Op 1 september wordt het Spijkerdorp afgesloten met een ‘sloopfeest’ voor alle kinderen die meegeholpen hebben met de bouw van de hutten. We breken dan met elkaar de hutten af en de brandweer geeft demonstraties. De kinderen mogen met behulp van de brandweer zelf met een brandblusser oefenen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button