HoofdnieuwsRegionaal

Spoorwerkzaamheden in volle gang

BUITENPOST – De onderhoudswerkzaamheden van ProRail aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden zijn in volle gang. De werkzaamheden begonnen afgelopen vrijdagavond. Bij de verschillende spoorwegovergangen op het traject is de aannemer Strukton bezig met de werkzaamheden aan het spoor.

Over een lengte van ongeveer 16 kilometer worden de rails, bielzen en overgangen vernieuwd. Maandag was er een heel deel spoor bij het station van Buitenpost ‘verdwenen’. De vernieuwing is nodig in verband met de extra sneltrein die op het traject Groningen – Leeuwarden gaat rijden. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag, zeven dagen in de week door en er wordt gewerkt in ploegen.

Er rijden van zaterdag 11 tot en met woensdag 15 juli en op zondag 19 juli tussen Leeuwarden en Buitenpost geen treinen. Arriva zet op die dagen zowel snel- als stopbussen in.

Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli rijden er alleen stoptreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk. Ook voor de automobilisten die over het spoor moeten is er een omleidingsroute ingesteld.

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button