RegionaalSport

Sportactiviteit voor ouder en kind in Harkema

HARKEMA – Woensdagmorgen gaf wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen tijdens een flinke warming-up het startsein voor een sportieve activiteit voor ouder en kind. ‘Laten we beginnen met sporten!’, riep de enthousiaste wethouder in sporthal de Fûgelkamp in Harkema. ‘Sporten is niet alleen supergezond, maar heeft ook sociaal gezien een belangrijke rol in Achtkarspelen.’ Kinderen van het basisonderwijs en hun ouders en verzorgers deden in Harkema mee aan 20 verschillende sport- en spelactiviteiten.

Naast samen sporten was er vanuit de GGD en de jeugdteams aandacht om elkaars kwaliteiten te ontdekken. JOGG (jongeren op gezond gewicht) en de preventiecoaches van de gemeente gaven voorlichting over een gezonde leefstijl. Na afloop kregen alle deelnemers een boekje mee naar huis met informatie en leuke puzzelopdrachten.

De sportactiviteit voor ouder en kind vloeit voort uit de Week van de Opvoeding. Daarin draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button