HoofdnieuwsRegionaalSport

Sportprijzen en cultuurprijs Dantumadiel uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie

BROEKSTERWÂLD – Vrijdagavond 2 januari werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dantumadiel in dorpsphuis De Pipegeal in Broeksterwâld de sportprijzen en de cultuurprijs uitgereikt door wethouder Emke Peterson. ‘Sporter fan it jier 2014’ werd de 19-jarige schaatser Siewart Sjoerd Wiersma uit Wâlterswâld. Hij behaalde dit jaar de eerste plaats op de marathon competitie Regio Noord/Oost Het VIOD vrouwen beachsoccerteam werd gekozen tot ‘sportploech fan it jier 2014’ vanwege hun titel Nederlands kampioen beachsoccer voor vrouwen. De cultuurprijs ging dit jaar naar stichting de Sûkerei voor hun cultuur-historische bijdrage in de gemeente.

 

Siewart Sjoerd Wiersma

Siewart deed afgelopen seizoen mee aan de marathon competitie van de Regio Noord/Oost. Deze competitie bestond uit tien wedstrijden op verschillende ijsbanen. Van de tien wedstrijden stond Siewart maar liefst zes keer op het podium, waarvan twee keer op het hoogste schavot. Met een eindtotaal van 308,2 punten mocht Siewart zich de absolute winnaar van deze competitie noemen. De prestaties van Siewart bleven niet onopgemerkt. Inmiddels maakt Siewart deel uit van de Jong Talentengroep van de Marathonselectie Friesland en is hij alweer volop in training bij zijn nieuwe ploeg.

 

VIOD vrouwen beachsoccerteam

Het vrouwen beachsoccerteam van VIOD was één van de acht deelnemers van de eredivisie beachsoccer voor vrouwen. Na een aantal spannende wedstrijden wist het team van VIOD zich in de finale te plaatsen. Na een meeslepende strijd versloeg VIOD de tegenstander en mochten de dames zich Nederlands kampioen beachsoccer noemen.

 

Stichting de Sûkerei

Stichting de Sûkerei bestaat uit een groep vrijwilligers die een cultuurhistorisch museum in Damwâld beheren en onderhouden. Het museum neemt bezoekers mee terug in de tijd naar de jaren 1900. Behalve het museum biedt de stichting ook diverse andere activiteiten aan. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor mensen in verpleeg- en verzorghuizen en worden kinderen op een spelenderwijze bekend gemaakt met hun voorvaderen.

 

Voor de derde keer op rij werden dit jaar de sportprijzen en de cultuurprijs van gemeente Dantumadiel uitgereikt. De afgelopen maanden konden inwoners hiervoor kandidaten aanmelden. Dit jaar bestond de jury van de sportprijzen uit Hendrikje Talsma van RTV-NOF, Douwe Boersma van Omrop Fryslân, wethouder Emke Peterson en ambtenaar sport Kelly van Dijk. De jury van de cultuurprijs bestond uit wethouder sport en cultuur Emke Peterson en ambtenaar cultuur Ineke Boskma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button