Regionaal

Sporttoppers gehuldigd bij Lauwers College Buitenpost

BUITENPOST – Op de locatie Buitenpost van christelijke scholengemeenschap Lauwers College zijn dinsdagmiddag 26 sportieve leerlingen in het zonnetje gezet. De scholieren zetten bij een tweetal evenementen prima resultaten neer.

Het leeuwendeel van de jongens en meisjes dat op het podium bij de zitkuil werd gehuldigd, deed mee aan de landelijke finale van de Olympic Moves én was daar ook zeer succesvol. Bij de eindstrijd van de Olympic Moves – een landelijk sportcompetitie voor middelbare scholen – op vrijdag 9 juni in Amsterdam werd het korfbalteam van het Lauwers College tweede. Goud was er voor de turnploeg. Op het onderdeel trampolinespringen greep de Buitenposter school voor het tweede achtereenvolgende jaar het kampioenschap van Nederland.

Teamleider Meindert van der Schaaf van het Lauwers College sprak bij de huldiging van de beide teams van ‘fantastische prestaties’. Rynette Leenstra, docente Lichamelijke Opvoeding, overhandigde de leerlingen een roos en een oorkonde als aandenken aan de zeer gedenkwaardige finaledag in Neerlands hoofdstad. Het niveau was hoog, aldus Van der Schaaf over de kwaliteit van de wedstrijden.

Naast de sportieve successen maakten de entourage en de sfeer in en rond het Olympisch Stadion het bezoek aan Amsterdam ook bijzonder voor de Buitenposter scholieren. ,,De finaledag is een uitstekende manier om het blikveld van de leerlingen te verbreden, aldus Leenstra’s collega Ljibbe Kuipers.

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de twaalf en negentien jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Er doen inmiddels ruim driehonderd middelbare scholen mee. Dat is bijna de helft van alle scholen in Nederland.

Op het Lauwers College krijgt Olympic Moves steeds meer bekendheid. Momenteel doet de school mee aan de onderdelen floorball, korfbal, trampoline, zaalvoetbal, veldvoetbal en veldloop. Elke leerling kan zich inschrijven voor deze disciplines. De vaksectie Lichamelijke Opvoeding van het Lauwers College stimuleert het zeer om mee te doen aan Olympic Moves. ,,Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen ook buiten het verenigingsverband in contact komen met sport en regionaal/landelijk tegen andere scholen spelen/sporten.”

Een roos en een oorkonde was er bij de huldigingsceremonie op de locatie Buitenpost ook voor zeven leerlingen die zaterdag 17 juni meededen aan de Leijenloop, met start en finish in Opeinde. De scholieren die de schijnwerpers op zich gericht kregen, zetten een fraaie prestatie neer op de 5,2 kilometer (zes leerlingen) en de 12,1 kilometer. De Leijenloop vormde de afronding van het project ‘Fit zijn scoort’ van het Lauwers College voor tweedeklassers.

Het Lauwers College was in Opeinde vertegenwoordigd met 150 leerlingen. Om de jongens en meisjes klaar te stomen voor de Leijenloop, verzorgde de school in aanloop naar het evenement gedurende een periode van tien weken allerhande trainingen. ,,Het opbouwen van deze loop – met voor ieder een persoonlijk eigen doel – is belangrijker dan heel snel moeten zijn”, aldus docente Leenstra. ,,Élke prestatie telt.”

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button