Buiten regioSport

Springteam GVV plaatst zich als eerste voor het NK

LEMMER/VEENWOUDEN – Zaterdag 8 november streden teams uit de bovenste helft van Nederland om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap groepsspringen op A en B niveau in februari. Een geweldige sfeer in Lemmer waar de dubbele en zelfs trippel salto´s en schroeven je letterlijk om de oren vlogen.

Namens GVV Feanwalden betraden Trude Bergsma, Aline Terpstra, Ytje de Jong, Neelie Broersma, Rose Lea, Jildou Kootstra, Sanne Wolters en Femke Postma de wedstrijdvloer.

Dit team komt voor het eerst uit bij de senioren B en het was een ervaringswedstrijd, kijken wat wordt van ons verwacht op dit niveau. Bij binnenkomst was het team behoorlijk onder de indruk en dat kwam terug in de uitvoering van het eerste optreden. Op minitrampoline werd onzeker gesprongen en dit resulteerde in een matige uitslag. Tumbling was een lust voor het oog om te zien maar daar werden opbouwfouten gemaakt waar het team zelf geen invloed op had en plaatsing was hierdoor uitgesloten. Door naar het derde toestel welke super mooi gesprongen werd en op minimale afstand van de direct geplaatsten dus wie weet mag op de finale plank pegasus worden gesprongen.

Het laatste toestel minitrampoline pegasus ging strak en volgens het boekje. Het team kon zijn geluk niet op toen duidelijk werd dat GVV op dit toestel de hoogste score liet noteren en daarmee als eerste door mocht stromen naar de finale. Team en trainer kijken terug op een mooi debuut in de senioren B.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button