Regionaal

Startschot Friese campagne Modder op de weg in Morra

MORRA – De campagne Modder op de weg is gestart. De campagne waarschuwt weggebruikers voor de gevaren van modder en vertelt agrariërs en loonwerkers wat ze moeten doen als de weg door landbouwmachines vies en glad wordt. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder hing vanmiddag samen met Jelle Boerema, wethouder van de gemeente Noardeast-Fryslân, een eerste spandoek op bij loonbedrijf J.K. Dijkstra & Zn. in Morra.

Het is weer oogsttijd en dat betekent dat er grote landbouwvoertuigen op de weg te vinden zijn. Met moddersporen als gevolg. Vooral in combinatie met regen veroorzaakt dit gladheid, en dus gevaarlijke situaties

Om ongelukken te voorkomen, voert het Regionaal Verkeersveiligheid Fryslân (ROF) ook dit jaar de moddercampagne. Spandoeken wijzen op de gevaren en er zijn advertenties, posters en een radiospot op Omrop Fryslân. Er is een folder voor bestuurders van landbouwmachines. Daarin staat wat ze moeten doen als de weg vuil wordt. De folder is verspreid via Friese gemeenten en landbouworganisaties LTO en CUMELA Nederland.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button