OndernemendRegionaal

Statuten stichting Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen getekend

BUITENPOST – Wethouder Harjan Bruining en burgemeester Gerben Gerbrandy hebben woensdagochtend 7 december bij Notaris Mook de akte van de stichting Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) ondertekend. Daarmee is de formele oprichting van de stichting een feit.

Het college van b&w van Achtkarspelen heeft vorige week besloten om de stichting Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) op te richten. De MOA wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar werkzoekenden van elkaars kwaliteiten en netwerken gebruik kunnen maken. Binnen de MOA kunnen zij zich oriënteren op de arbeidsmarkt, cursussen volgen, werkervaring opdoen of gezamenlijk een (mini) onderneming opstarten. De MOA biedt zo mensen de kans om van waarde te zijn binnen de eigen mienskip.

De gemeente heeft ervoor gekozen om de MOA onder te brengen in een stichting. Het bestuur van de stichting MOA bestaat uit de burgemeester en wethouders van Achtkarspelen. Raadsleden en ondernemers uit de gemeente vormen de Raad van Advies. Daarmee zijn de raad en lokale werkgevers nauw betroken bij de MOA.

Foto: Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button