Sterk Harkemase Boys speelt gelijk bij Cambuur

LEEUWARDEN – Harkemase Boys heeft dinsdag na een sterke tweede helft de oefenwedstrijd tegen Cambuur gelijkgespeeld. In het Cambuurstadion werd het 3-3 na een eindsprint van de Harekieten.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Cambuur op 1-0. Na een assist van Oebele Schokker schoot Ajax-huurling Dejan Meleg de 1-0 achter Andri Zeldenthuis. De doelman maakte na anderhalve maand blessureleed zijn rentree in het eerste. Een paar minuten later was Zeldenthuis opnieuw geklopt. Michiel Hemmen kopte op aangeven van Damiano Schet de 2-0 binnen. Het begin van Harkemase Boys was slordig: de bal werd niet in de ploeg gehouden en de kleine foutjes werden snel afgestraft door de profs.

Na een dik kwartier spelen kwam Harkemase Boys wat beter in de wedstrijd, al was dat zonder grote kansen te crekren. Er waren doelpogingen van Johnsen Bacuna en Martijn Dijk, maar beide van afstand. Cambuur-doelman Zeinstra kwam daarbij niet in de problemen. Bij Cambuur was onder andere Bob Schepers meerdere malen kansrijk, maar Zeldenthuis voorkwam met een aantal goede reddingen de 3-0.

Na rust speelde Harkemase Boys sterker. Pogingen van Heine Uuldriks troffen nog geen doel, maar het was duidelijk dat de Harekieten beter in de wedstrijd zaten. Ook Cambuur kreeg nog voldoende kansen, al was Harkemase Boys de fellere ploeg. Halverwege de tweede helft werd er een bal van Bacuna de lijn gehaald, maar een klein kwartier voor tijd was het wel raak. Na een fout bij Cambuur bij een vrije trap van Arton Musliu kon Jasper Valentijn eenvoudig de aansluitingstreffer aantekenen. Toen kreeg Harkemase Boys hoop op meer, maar via Meleg was de marge al gauw weer 2. Hij schoot de rebound binnen nadat Erick Jansema nog een schot van Sander van de Streek had gepareerd.

Harkemase Boys gaf niet op en wist dat er meer in zat. Bryan Inge speelde zich met een mooie actie goed vrij in het strafschopgebied en krulde heel fraai de 3-2 via binnenkant paal achter Zeinstra. Kort daarna maakte Johnsen Bacuna zelfs de gelijkmaker. Na een mooie lange pass van Sander van Dijken kwam Zeinstra zijn doel uit en met een boogbal plaatste Bacuna de gelijkmaker in het lege doel. Daarna kreeg Harkemase Boys nog de grootste kansen op de winnende, maar een schot van Inge ging via Zeinstra over en Bouius miste van dichtbij.

Toch een knap resultaat, 3-3 bij eredivisionist Cambuur dat met een vrij sterke selectie aantrad. Na een matig begin liet Harkemase Boys zien wat het kan en dat werd na rust beloond met drie doelpunten.

Komende zaterdag komt Harkemase Boys weer in actie voor de competitie. De Harekieten gaan dan in Harderwijk op bezoek bij VVOG. Die ploeg verloor afgelopen weekend met 3-1 bij ACV en staat nu zevende met twee punten minder dan Harkemase Boys. VVOG – Harkemase Boys begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Strokel.

Scoreverloop: 4. Dejan Meleg 1-0, 9. Michiel Hemmen 2-0, 79. Jasper Valentijn 2-1, 81. Dejan Meleg 3-1, 85. Bryan Inge 3-2, 87. Johnsen Bacuna 3-3

Opstelling Cambuur: Harm Zeinstra, Berend Schootstra, Calvin Mac-Intosch, Mart Dijkstra (70/Lucas Bijker), Ron Janzen, Oebele Schokker, Sebastian Steblecki (70/Erik Bakker), Dejan Meleg, Damiano Schet, Michiel Hemmen (46/Sander van de Streek), Bob Schepers

Harkemase Boys minuut 1 – 33: Andri Zeldenthuis, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Kevin Huitema, Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Martijn Dijk, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks, Joram Smits

Harkemase Boys minuut 34 – 45: Andri Zeldenthuis, Adams Sarkodie, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Kevin Huitema, Klaas Schotanus, Arton Musliu, Martijn Dijk, Joram Smits, Heine Uuldriks, Bryan Inge

Harkemase Boys minuut 46 – 60: Erick Jansema, Adams Sarkodie, Erich Jongeling, Jasper Valentijn, Kevin Huitema, Klaas Schotanus, Henny Bouius, Martijn Dijk, Arton Musliu, Heine Uuldriks, Bryan Inge

Harkemase Boys minuut 61 – 90: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Sander van Dijken, Adams Sarkodie, Jordy van Wijk, Jasper Valentijn, Henny Bouius, Arton Musliu, Johnsen Bacuna, Bryan Inge