Sport

Sterk Kollum naar 2e ronde

KOLLUM –In de eerste officiële onderlinge wedstrijd tussen Kollum en Oudehaske heeft Kollum thuis de eerste horde genomen naar promotie van de 2e klasse. In een sterke wedstrijd was Gerard van Zonneveld met 4 treffers de “grote” man, maar was Benjamin Zondervan met zijn acties de uitblinker bij de thuisploeg.

Gelijk vanaf de aftrap liet Kollum zien dat ze klaar waren voor deze wedstrijd, geconcentreerd spelend werden de gasten terug getrokken, zonder echter gevaarlijk te worden. Atze van der Wijk had enkele weken terug de tegenstander bekeken en dit bleek goed te werken. Opnieuw was gekozen voor een versterkt middenveld, de balans hierin was deze middag meer dan goed. Vanaf de linker kant kon Benjamin Zondervan met regelmaat de achterlijn halen, zijn voorzetten konden echter nog niet worden afgerond. Het spel speelde zich het eerste half uur meer af op het middenveld met een licht voordeel voor de Kollumers. Net voor het half uur werd Gerard van Zonneveld vrij gespeeld, maar werd zijn inzet net optijd door Hendrik Meester geblokkeerd. Nog geen minuut later tikte Johan Schat een voorzet van Joop Pynacker op de lat. De verdiende voorsprong kwam er bij de volgende aanval, opnieuw kon de sterk spelende Benjamin Zondervan opkomen en ditmaal werd zijn voorzet door Gerard van Zonneveld binnen getikt. De gasten konden hier weinig tegenover stellen, Rick Mulder kwam met een teen lengte te kort nog het dichtst bij de gelijkmaker. Een foutje van de sluitpost van Oudehaske, die een voorzet van Benjamin Zondervan niet klemvast kon houden betekende de 2-0 door opnieuw Gerard van Zonneveld. Gelijk vanaf de aftrap werd het door misschien wel onoplettendheid in de Kollumer verdediging 2-1 door een intikker van Robbert Bouma.

Na de thee bleef Kollum geconcentreerd voetballen en leek het wachten op de derde treffer en daarmee de beslissing. Kleine kansje van oa Johan Schat en Joop Pijnacker leverde niet een doelpunt op. In de tiende minuut werd nu Joop Pijnacker de diepte in gestuurd en met een bekeken voorzet zette hij zijn maatje Gerard van Zonneveld vrij voor de keeper, nadat zijn eerste inzet door Meester werd gekeerd was hij vervolgens koelbloedig om zijn derde doelpunt te scoren. De wedstrijd leek hiermee gespeeld en dacht de Kollumer aanhang dat het nog wel eens een grote uitslag kon worden. Met de buitenspelval keurig te omzeilen kon de hard werkende Jesper Spijkstra alleen op het doel afgaan, echter zijn inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Het verzet van Oudehaske was verdwenen, wel liet de ploeg zien dat er geen frustraties te zien waren  en men bleef voetballen. Met enkele spelde prikjes van oa Robbert Bouma werd Auke Hoekstra getest, maar had de sluitpost van Kollum een gemakkelijke middag. Met nog een kwart wedstrijd was het opnieuw raak, ditmaal was Gerard van Zonneveld de aangever door een afvallende bal uit een corner met misschien enig geluk op het hoofd kwam van Ruben Merkus. Met een geplaatste kopbal zette Ruben Merkus bekroonde hij zijn goede wedstrijd met de 4-1. Voor zover de wedstrijd nog niet was beslist, was dit nu wel het geval. In de laatste tien minuten was het bij de gasten gatenkaas achterin, het geloof was helemaal weg en konden liefst drie Kollumers de buitenspelval ontwijken en alleen op het doel afgaan, niet zelfzuchtig gaf Benjamin Zondervan de bal af aan Gerard van Zonneveld die de 5-0 kon binnen lopen. Dat Oudehaske door Rick Mulder nogmaals wisten te scoren was voor de statistieken. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Joop Pijnacker die opnieuw met drie man alleen op de keeper kon afgaan, zijn inzet werd echter gekeerd. Door de bal opnieuw te veroveren en prima op de vrijstaande Benjamin Zondervan te spelen bekroonde Benjamin zijn goede wedstrijd door met zijn linker hard en zuiver de bal in het doel te schieten.

Tweede wedstrijd

Volgende week zaterdag 9 juni speelt Kollum de tweede wedstrijd in de nacompetitie. In Opeinde is dan ONT de tegenstander om 14.30 uur,de winnaar van ONT – Kollum komt uit tegen de winnaar van Veenwouden – SC Leovardia.

 

Verslag en foto’s: André van der Meulen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button