HoofdnieuwsRegionaal

Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK) ontvangt bijdrage van Cultuurfonds Fryslân

LEEUWARDEN/KOLLUM – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het laatste kwartaal van dit jaar aan 63 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 147.050 toegekend.

 De Stichting Kinderopvang Friesland krijgt een bijdrage  van € 2.500 voor het kunsteducatieproject Pjut Toer 2018. Peuterspeelzalen worden omgetoverd tot ateliers en peuters maken kunstwerken met als thema Escher. Elementen zoals licht en donker, vogels, vissen en andere beesten dienen ter inspiratie. De kunstwerken worden tentoongesteld in Het Princessehof.

Verder krijgt de Stichting Activiteiten Platform Kollum een bijdrage van € 5.000 voor de theaterproductie Kollumer Oproer. De historische gebeurtenis van zo’n 220 jaar geleden wordt hierin nagespeeld.

Ook is een bijdrage van € 2.500 toegekend aan de Stichting Hoor Friesland voor het project Senscity Pop-Up Mute Sounds. Een festival met meer dan alleen geluid voor doven en horende.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

 Dit was de eerst ronde van de vier rondes waarin het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân jaarlijks bijdragen toekend. Dit onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning A.A.M. Brok.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button