HoofdnieuwsRegionaal

Stichting Mariën Zathe doet mee aan NLdoet

KOLLUMERZWAAG – Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook bij Stichting Mariën Zathe. Op vrijdag 20 maart gaan ze samen met onder meer vrijwilligers van de Rabobank uit Drachten de bloemenpluktuin verder aanleggen en op zaterdag onder meer met vrijwilligers uit het netwerk van de mensen die bij hun werken.

Stichting Mariën Zathe: ”Op onze zorgboerderij tussen Kollumerzwaag en De Westereen bieden we dagbesteding aan mensen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking. Zelf noemen we dit liever ‘werkervaringsplekken’. Iedereen maakt namelijk deel uit van ons team. Zij ontwikkelen op die manier ook meerdere sociale rollen, zoals die van collega, maar ook van verkoper bijvoorbeeld. We hebben inmiddels al een aantal groente abonnementen verkocht. Omdat onze moes- en bloemenpluktuin op het noordoosten ligt, hebben we vaak te maken met een straffe noordoosten wind. Om onze groenten en bloemen wat meer beschutting te bieden, gaan we rondom de tuin een beukenhaag planten. Om onkruid te weren komt er aan de slootkant antiworteldoek waar klimop tussenin wordt geplant. Als dank voor de inzet van onze vrijwilligers mogen ze van de zomer zelf een mooie bos bloemen plukken uit onze moestuin annex pluktuin. Wij zijn erg blij met alle extra handen en de financiële bijdrage van het Oranje Fonds, want daardoor kunnen we dit nu realiseren. Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen; iedereen is welkom!”

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2014 waren al 325.000 vrijwilligers actief bij zo’n 8.700 klussen. Ook leden van de Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij  hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button