HoofdnieuwsRegionaal

Subsidieplafond ‘Friese Energiepremie’ bereikt

KOLLUM – Op 1 november 2016 is de campagne ‘Warm Wonen Weken’ van het ’Duurzaam Bouwloket’ gestart. De DDFK-gemeenten (Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.) ondersteunen dit. Deze landelijke campagne loopt tot en met februari 2017.

SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) meldt dat er veel belangstelling is voor een andere subsidie, namelijk de ‘Friese Energie Premie’. Het subsidieplafond voor deze Friese subsidie is bereikt. Wel kan er nog landelijke subsidie worden aangevraagd en kan men korting krijgen op een groot aantal maatregelen.

In het jaar 2016 hebben Friese woningeigenaren inmiddels voor € 3,5 miljoen subsidie aangevraagd voor het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Financieel voordeel

Woningbezitters kunnen alsnog een financieel voordeel behalen door gebruik te maken van:

  • Landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’

De subsidieregeling maakt het mogelijk dat particuliere woningeigenaren 20% subsidie kunnen aanvragen wanneer er minimaal twee energiebesparende maatregelen worden getroffen.

De regeling vindt u op de website www.duurzaambouwloket.nl.

  • Kortingsactie Warm Wonen Weken

Duurzaam Bouwloket is een landelijke actie gestart in samenwerking met de aangesloten gemeenten en gecertificeerde uitvoerende bedrijven. Tijdens de Warm Wonen Weken worden woningbezitters geholpen met 10% korting op een groot aantal maatregelen. Deze korting geldt t/m februari 2017 en wordt alleen gegeven als de offerteaanvraag via het Duurzaam Bouwloket loopt.

Een offerte aanvragen of meer informatie staat op de actiepagina van www.duurzaambouwloket.nl/warmwonenweken.

Onafhankelijk advies nodig?

Bent u benieuwd welke maatregelen interessant zijn voor uw woonsituatie? De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket helpen u graag verder met gratis informatie en onafhankelijk advies. Stel uw vraag door te mailen ([email protected]) of te bellen (072 – 743 39 56).

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button