RegionaalSport

Succesvol acroweekend teams WSBF

ZWOLLE/URETERP – Aangezien WSBF deelneemt aan alle nivo’s binnen de Acrogym was het een druk weekend voor de vereniging uit Surhuisterveen.

In Zwolle werd door het A-pupillenteam Irna van der Heide, Femke Pander en Amerins Venema een prachtige prestatie neergezet door als 7de te eindigen in dit topsport-nivo. Op 0.05 misten zij de limiet voor doorstroming naar het NK maar met nog twee plaatsingswedstrijden te gaan ziet het er positief uit voor dit hardwerkende trio.

Het B-lijn duo Baukje Wassenaar en Jiska Batema behaalden zowel artistiek als technisch een dusdanig hoge score waardoor zij verdiend het zilver mee naar huis mochten nemen.

In Ureterp werd de Districtswedstrijd op D en E nivo gehouden. Maar liefst zes teams behaalden de doorstroming naar de Halve Finales .

Eva van Sluijs en Kim Zuur eindigden in een zeer sterk deelnenemersveld, bij de D duo’s,samen met hun clubgenoten Yvonne Jagersma en Inge Stienstra  op een gedeelde 4de plaats. Jelline Bergsma en Anouck Hofstede kwamen in dezelfde categorie niet in aanmerking voor doorstroming.

Het junioren E trio Gemma van der Werff, Ryanne Oostra en Tess de Vries werden verdienstelijk tweede in Ureterp . Zij wisten een prachtige combi-oefening neer te zetten in Ureterp

Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms behaalden een 4de plaats bij de D junioren en zijn eveneens zeker van een plek in de Landelijke halve finales.

Het trio Lotte van Sluijs, Sanne van der Ploeg en Marrit Sietzema wisten bij de D trio’s een zilveren medaille in de wacht te slepen .

Bij de E duo’s werden Roos Drost en Maud Boersma zevende in het eindklassement en bemachtigden hiermee alsnog een ticket voor doorstroming. Kimberley Hoexum en Janine Alma kwamen net tekort om door te stromen naar de halve finales.

Op zondag was het de beurt aan de C- lijn teams van WSBF.

In de ochtend moest het duo Elina Sipma en Lieke Bos aantreden. Bij een val in hun balansoefening waren hun kansen voor een podiumplek verkeken maar dit team had op de twee andere plaatsingswedstrijden de limiet al ruimschoots gehaald .

Bij de trio’s wist het jongst deelnemende team bestaande uit Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom  ondanks wat schoonheidsfoutjes bij hun tempo-oefening een bronzen medaille te behalen. Het trio Jelly Frankes, Anne Wietske Elzinga en Jente Boes kwamen bij de balansoefening sterk ten tonele maar bij de tempo-oefening was er een verstoring in een element. Ondanks deze fout wist ook dit trio de limiet te behalen

WSBF kan terugzien op een zeer succesvol acroweekend en de teams gaan zich opmaken voor de Landelijke halve finales die in mei plaats zullen vinden.

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button