Buiten regioSport

Succesvol acroweekend teams WSBF te Beverwijk

BEVERWIJK – Afgelopen weekend werd in Beverwijk het OKWN gehouden voor Acrogym .

Aan dit Open Kampioenschap West Nederland doen teams mee uit heel Nederland op alle nivo’s. WSBF uit Surhuisterveen neemt jaarlijks deel aan dit evenement wat meteen de afsluiting is van het wedstrijdseizoen.

Ook dit jaar werden er door de teams van WSBF successen geboekt.

Op de zaterdagwedstrijd was het de beurt aan de E duo’s. In een deelnemersveld van maar liefst 28 teams werd het duo Roos Drost en Maud Boersma overtuigend eerste en mochten het goud in ontvangst nemen. Het duo Kimberley Hoexum en Janine Alma werden in dezelfde categorie verdienstelijk 2de.

Het junioren trio E nivo bestaande uit Gemma van der Werff, Ryanne Oostra en Tess de Vries, namen het zilver mee naar huis. En bij de pupillen pakten Irna van der heide, Femke Pander en Kim Zuur het goud. Het trio Maureen Oostra, Yara de Jong en Sanne Jonker wisten ondanks een paar schoonheidsfoutjes een plek in de middenmoot te behalen.

Op de zondagochtend wist het C duo Elina Sipma en Lieke Bos maar liefst twee keer het podium te betreden. Zowel bij de Balans- als bij de Tempo oefening behaalde dit team een zilveren medaille.Het duo Chaluna van der Elst en Hannah Westhof behaalde ondanks een blessure wat het hele seizoen al parten speelt op de balansoefening een 6de plek en werden  5de met hun tempo oefening.

Yvonne Jagersma en Inge Stienstra wisten in een zwaar deelnemersveld bij de D duo’s een derde plek te bemachtigen. In dezelfde categorie, waar 22 teams aan deelnamen, werd het duo Jelline Bergsma en Anouck Hofstede 7de en het duo Ineke Bergsma en Fleur Vegter 11de.

Goud was er eveneens voor het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs. Zowel technisch als artistiek scoorde dit elegante duo met hun balansoefening ruim boven de 8.00 punten. Ze mochten dan ook met een grote voorsprong op de andere teams de hoogste plaats op het podium betreden.

Ook de D junioren duo’s  van WSBF lieten mooie oefeningen zien in Beverwijk. Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms werden 5de . Voor het D duo, bestaande uit Christina Bruinsma en Frida Tabak, was het de tweede wedstrijd van het seizoen. Zij wisten zich goed staande te houden en kwamen in het eindklassement op een 8ste plek.

De C trio’s van WSBF wisten eveneens  eremetaal in de wacht te slepen. Bij de tempo oefening was er een gouden medaille voor het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Brons was er bij de balansoefening voor Anna Wietske Elzinga, Jelly Frankes en Feline van der Veer.

WSBF Surhuisterveen kan met 4x goud, 4x zilver en 2x brons terug zien op een geslaagd Acrogym weekend in Beverwijk.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button