Sport

Succesvol acroweekend voor Wardy

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 9 en zondag 10 februari werden in Surhuisterveen de laatste plaatsingswedstrijden voor de D- en E-lijn gehouden. Op zaterdag kwam het combinatieteam van Wardy Kollum en Adonis Drachten, Renate Talstra en Arenda van der Veen in verband met een blessure voor het eerst dit seizoen in actie in de categorie junior D-lijn. Na een korte periode van trainen hebben zij keurig gepresteerd en eindigden op een vierde plaats. Ook zondag deden zij weer mee en werden daar vijfde.

Zondagochtend deden bij de junioren E-lijn duo’s twee teams van Wardy mee. Marieke Fennema en Jildau Holwerda eindigden op een 8e plaats en Britt Vellema en Rachelle Jaarsma werden 11e.

Thirsa Borgers en Quincy Mijnsbergen komen dit seizoen in actie in de categorie jeugd E-lijn duo’s en eindigden door een paar foutjes op een 10e plaats.

Voor Noa van Houten en Melissa Kraak was het doel op het puntenlimiet te halen om kans te maken op doorstroming naar het FK. Zij hebben hun doel behaald en mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen. Tineke Luimstra en Ilse de Vries, senioren D-lijn duo, lieten een prachtige oefening zien en eindigden op het podium met een tweede plaats.

In de middag was het de beurt aan de trio’s om hun beste beentje voor te zetten. Het jeugdteam E-lijn Anna Baukje van Dellen, Lyanne Reurink en Lieke Planting verbeterden hun bronzen positie van de vorige keer en mochten nu zelfs het goud in ontvangst nemen. Ook was er goud voor Mirjanna Damstra, Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra. Met hun vrolijke dans lieten zij hun concurrentie achter zich en hebben zij een plekje op het FK veilig gesteld.

Yvonne Talstra, Nathalie Terpstra en Annyk de Vries waren wederom oppermachtig in hun categorie en behaalden voor de tweede keer op rij een gouden medaille.

Met deze uitstekende prestaties zijn meerdere teams al zeker van doorstroming naar het FK. De definitieve doorstroming zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button