Sport

Succesvolle dag voor SVK bij plaatsingwedstrijd turnen

FERWERD – Op zaterdag 4 februari werd in Ferwerd de 1e plaatsingwedstrijd gehouden voor een aantal turnsters van SVK Kollumerzwaag. In de 1e wedstrijd was het de beurt aan de selectiemeisjes van SVK. Ze hebben de oefeningen keurig uitgevoerd met hier en daar nog verbeterpunten voor de 2e wedstrijd. Het resulteerde in een prachtige gouden medaille voor Anniek Ytsma (pup 2 D1). Anniek heeft vorig seizoen veel pech gehad (gebroken arm) en liet zien dat ze weer helemaal topfit is.

In dezelfde categorie werd Noa van Houten knap 4e. En Jieldou de Vries met de hoogste score op sprong werd 8e. Sofia Gommers behaalde een mooie zilveren medaille bij de pupillen 1 D1. Zij turnde een erg nette wedstrijd en dit werd beloond met mooie cijfers. Marije Scherjon werd hier 5e met een persoonlijke overwinning op het onderdeel balk. Ze bleef dit keer staan op de balk en dit geeft zeker zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd.

In de 2e en 3e wedstrijd was het de beurt aan de junior turnsters van de vrijdag turngroep. Ze lieten zien dat ze de onderdelen goed beheersen en hard hebben getraind. Jenny Merkus werd 8e bij de junioren G, Kim Venema werd ook 8e maar dan bij categorie jeugd H. De dames Libbrich Klaver (2e), Alette Machiela (4e), Jeanet Zijlstra (6e) en Esther IJtsma (7e) kwamen uit in de categorie junioren H. Ze hebben alle vier een goede wedstrijd gedraaid en daarbij mochten Libbrich en Alette ook nog eens een prachtige medaille komen ophalen. Een succesvolle dag voor SVK Kollumerzwaag.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button