HoofdnieuwsRegionaal

Succesvolle kinderkleding- en speelgoedbeurs van Berneguod

KOLLUMERZWAAG – Zaterdagmorgen om half 10 gingen de deuren van de Trije Doarpen in Kollumerzwaag weer open voor de 7e editie van Berneguod. Ruim 50 personen stonden al te wachten tot de deuren open gingen om snel hun keuze te kunnen maken uit de kinderkleding, dat op maat gesorteerd op de tafels lag. En ook het speelgoed lag voor elke leeftijd apart bij elkaar. De artikelen zijn ingezonden door een 45 tal deelnemers.
Aan het einde van de ochtend telde de organisatie een kleine 200 bezoekers, dat het aantal van de vorige keer overtrof.
Kleding en speelgoed die nog best een ronde mee kan werd op deze dag tegen lage prijzen verkocht. Blije gezichten liepen aan het einde van de ochtend met tassen vol de deur uit. Berneguod staat bekend om haar win-win situatie, aan het einde van de dag wordt namelijk een groot gedeelte van de overgebleven kleding en speelgoed aangeboden aan het goede doel: Stichting Babyhope. Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s in leven kunnen houden.

 

De dames van Berneguod weten wat de jonge ouders van nu graag willen. Zij zorgen dan ook, samen met 20 enthousiaste vrijwilligers, voor een nette collectie kinderkleding en speelgoed. De ouders konden rustig even winkelen, want hun kinderen konden naar de oppas, dat wederom werd verzorgd door thuishuis de Bernebeam uit Kollumerzwaag.

 

Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button