Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Succesvolle themabijeenkomst Nij Smellinghe: ‘Gezonde voeding en IBD’

DRACHTEN – Op donderdag 5 november 2015 heeft de Maag-, Darm-, Lever-polikliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten een themabijeenkomst georganiseerd voor haar patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (chronische darmontsteking). De MDL-poli organiseert voor deze patiëntengroep in principe jaarlijks een themabijeenkomst over zaken waarmee de patiënten in het dagelijkse leven te maken hebben. Deze keer was het thema ‘Gezonde voeding en IBD’.

De deelnemers aan de volgeboekte middag/avond reageerden enthousiast: “Erg fijn dat Nij Smellinghe dit doet; echt een aanvulling! Het is prettig te merken dat je regie over je eigen gezondheid en welbevinden kunt voeren.”
Dit jaar is de samenwerking gezocht met de opleiding Horeca van ROC Friese Poort Drachten. De bijeenkomst vond ook op deze locatie, in Restaurant NU, plaats. Tijdens een kookworkshop en lezingen van Rineke Dijkinga (orthomoleculair- en natuurgeneeskundig therapeut) en dr. V. Koussoulas en dr. F.J. Rando Muńoz (MDL-artsen in Nij Smellinghe) leerden de deelnemers over gezonde voeding en gezond koken in relatie tot hun aandoening.

IBD-verpleegkundige Gea Berends: “Het is voor iedereen goed om gezond te eten, maar voor patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is dat extra belangrijk. Goede voeding is van belang voor een goede weerstand en kan opvlammingen (aanvallen) voorkomen. Daarnaast zorgt een goede voedingstoestand voor sneller herstel na ziekte.”

Naast de kookworkshop en de lezingen, konden de deelnemers ook stands bezoeken van Crohn en Colitis Vereniging Nederland en verschillende andere organisaties.

“Het was een geslaagde bijeenkomst. Mede dankzij de prettige samenwerking met alle betrokken partijen.”
Op donderdag 12 november 2015 houden Nij Smellinghe en ROC de Friese Poort Drachten dezelfde bijeenkomst nogmaals, zodat een grote groep patiënten de kans krijgt om hieraan deel te nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button