Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Supporters van schoon’ in Dantumadiel gehuldigd

DAMWÂLD – – Op dinsdag 15 december hebben 27 ‘Supporters van Schoon’ van de gemeente Dantumadiel een cadeaubon uit handen van wethouder Gerben Wiersma ontvangen. Als vrijwilliger zetten zij zich wekelijks in om de omgeving zwerfafvalvrij te maken.

De wethouder bedankte de vrijwilligers voor hun enorme inzet. Het opruimen van zwerfafval is van grote waarde voor de gemeente.

In 2007 zijn de eerste vrijwilligers begonnen in de gemeente en op dit moment zijn er ruim 30 vrijwilligers, waaronder een aantal jonge scholieren en een groep van vrijwilligers vanuit zorgkwekerij Waldgrien.

Onlangs heeft de Wâldgrien in Damwâld een rolcontainer gekregen. “Met de rolcontainer hoeven we niet meer met de soms zware zakken te sjouwen. Elke week doen we trouw onze ronde, voortaan met container”, aldus één van de supporters van schoon.

Lijkt het u leuk om ook een bijdrage te leveren en mee te werken aan een schone en opgeruimde leefomgeving? De gemeente stelt hiervoor materialen beschikbaar, zoals handschoenen, veiligheidsvest, prikker en zakken. Ook de afvoer van het ingezamelde zwerfafval wordt voor u geregeld.

Eén telefoontje naar het KKS Dantumadiel en alles wordt bij u thuis bezorgd; Telefoon 14 0511.

supporters van schoon 2015 (Large)

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button