Sport

Surhuisterveen : Fundag 2014 groot succes

SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag werd voor de 2e keer in rayon Noord-Oost Friesland de KNGU Fundag georganiseerd. Onder grote belangstelling van ouders en belangstellenden konden ruim 350 kinderen hun kunnen tonen bij 3 onderdelen. Het eerste was de Funwedstrijd, zelfgekozen wedstrijdoefeningen bij sprong-dikke mat, brug en lange mat. Het tweede onderdeel was Freerunning; op je eigen manier over de toestellen, die op een heel andere manier werden gebruikt dan normaal. Als laatste gingen alle kinderen een eigentijdse dansbattle oefenen, die ook bij de jongens goed in de smaak viel.

Na 3 onderdelen verzamelden alle kinderen zich in de wedstrijdzaal. Daar werd de dans opgevoerd voor het publiek. Vervolgens kregen alle kinderen een fraaie medaille omgehangen door 2 meisjes van het promoteam KNGU Noord, als blijk van hun prestaties. Voor de besten van elk groepje was er ook nog een supermedaille beschikbaar, bijna net zo groot als de Olympische medailles. Deze Supermedailles werden aangeboden door Freerks Sportprijzen

Over de dag waren er 4 wedstrijdronden die in een vlot tempo verliepen. De wedstrijdorganisatie was in uitstekende handen bij WSBF, Surhuisterveen. Het nieuwe systeem met open beoordeling gaf een extra dimensie aan de wedstrijdoefeningen; nu kon iedereen meteen de score zien. Het Freerunningdeel werd verzorgd door Robert Snoek van Snoek Sport & Educatie, Surhuisterveen . Freerunning is een nieuwe tak van sport binnen de KNGU en werd met groot enthousiasme ontvangen door de kinderen. In deze regio hebben verschillende gymclubs Freerunning ook in hun wekelijkse lesaanbod. Het onderdeel dans werd verzorgd door Sigrid van Bruggen namens DFS, Burgum. Met een originele opbouw wist ze de kinderen allemaal te inspireren. Als laatste genoemd, maar niet het minste, was de catering in de vaardige handen van de vrijwilligers van Turnlust Drogeham. Zij zorgden ervoor dat iedereen van de nodige lekkernijen werd voorzien. Ook de KNGU had belangstelling voor deze opzet en wil kijken of dit landelijk toepasbaar is. Namens de KNGU was o.a. directeur Jaap Wals aanwezig voor een korte impressie.  De algehele wedstrijdcoördinatie werd verzorgd door Griet Rinsma en Wilma Schouwstra namens de RTCTD en Astrid Witte, Witteborg Gymnastics, Opende.

Lorenzo Hiemstra, Henry Wiersema, Isabel van der Veer, Aukje Boomsma, Tina Jose Vrieswijk en Xiaou Mei Harms, deelnemers van WSBF, wonnen in hun categorie en mochten naast de medaille voor deelname ook een supermedaille in ontvangst nemen.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button