Sport

Survivalgeweld barst los in Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Zondag 12 maart is het weer zover. Stichting Survival Kootstertille (SSK) organiseert dan haar 16e survivalrun. Ook deze editie van de Biddle Survivalrun belooft een speciale te worden. De eerste deelnemers zullen na het klinken van het startschot om 9.30 uur van start gaan. Daarna zullen nog 71 startgroepen met in totaal meer dan 1500 atleten volgen, wederom een recordaantal.
Categorieën

Om de survivalrun voor een brede selectie sporters aantrekkelijk te maken zijn er dit jaar enkele nieuwe categorieën bijgekomen. Ten eerste de jongste jeugd. Voor de 8- en 9-jarigen draait er dit jaar een pilot met de bedoeling dat dit een vaste wedstrijdcategorie gaat worden. Deze jonkies gaan als eerste van start, vlak voor de Hege Bult. Zij lopen een kort parcours van 4km en finishen net als de andere atleten op het grote finish terrein. De 8km-recreatief is dit jaar opgesplitst in een lichte en een zware categorie. De lichte categorie is voor iedere atleet toegankelijk, de zware categorie alleen voor Survivalrun Bond Nederland (SBN) leden. Ook is de 11km-recreatief vanaf dit jaar alleen toegankelijk voor SBN leden. SBN leden zijn over het algemeen beter getraind dan niet leden, SKK wil zo voorkomen dat er onervaren survivalaars aan de start verschijnen, en hoopt daarmee blessures te voorkomen.

Ook ziet u de vertrouwde wedstrijdcategoriën weer voorbijkomen; de drie jeugdcategorieën, de 8km en de 11km. Dit jaar ontbreekt de 17km in Kootstertille. De laatste categorieën die zondag 12 maart van start gaan zijn de ouder-kind-run en de Funrunners. Zij lopen een afstand van 5km en kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met de surivalsport.

Bezoekers
Ook aan de bezoekers van het evenement is goed gedacht. Elk jaar verwelkomt SSK duizenden bezoekers in Kootstertille. Het startterrein is net zoals afgelopen jaren midden in het dorp bij het Tillehûs. Wat de weergoden in petto hebben is altijd een verrassing, daarom zijn er dit jaar enkele tenten op het terrein waarin livemuziek door Johan Timersma ten gehore wordt gebracht, tevens krijgt de catering een uitgesproken rol. Zo is het bij weer of geen weer toegankelijk om een kijkje in Koostertille te komen nemen.

Langs het parcours is ook dit jaar weer een fietsroute, deze staat met bordjes aangegeven en een routekaartje is verkrijgbaar bij de infotent op het start-/finishterrein.

Ook over de thuisblijvers is nagedacht. Dit jaar wordt de run voor het eerst via een livestream in beeld gebracht. Dit betekent dat het complete evenement de hele dag lang live wordt uitgezonden. Houd hiervoor het facebookevenement Biddle Survivalrun 2017 in de gaten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button