Sport

SVK Acrotrio Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp ZILVER

ZWOLLE – Zaterdag en zondag waren de halve finales acrogym voor de niveaus E-D-C in Zwolle. In voorgaande wedstrijden hebben drie teams van SVK Kollumerzwaag zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd.

Zaterdag mocht het C trio het spits afbijten. Irene Hofstede, Margreet Oevering en Anna Nelia Bijker begonnen met hun tempo oefening. Bij de training vind bovenpartner Anna Nelia de anderhalve salto steeds enger worden, maar bij het inturnen werd deze dit weekend mooi uitgevoerd. Hierdoor konden de meiden zelfverzekerd de wedstrijdvloer betreden. De tempo oefening werd hoog gewaardeerd met een score van 25,550
Daarna mochten de dames de balans oefening presenteren aan de jury. Halverwege het seizoen hebben ze een nieuwe balans oefening aangeleerd, deze pakt steeds beter uit op de wedstrijdvloer. Ook vandaag zag de oefening er netjes uit. Met een puntentotaal van 50,650 zijn ze als 11e geëindigd en staan ze als vierde reserve.

Zondag was het de beurt aan de andere twee teams van SVK.  Het pupillenteam Nynke Postma, Alissa Westerhof en Chantal Hietkamp nemen deel in een heel sterk deelnemersveld. Deze jonge dames hebben vandaag een super mooie oefening laten zien. De beste oefening van dit acro seizoen. Aangezien ze als een van de eersten moesten was het erg spannend welke teams hun score van 25,650 zouden evenaren. Één team is over dit punten aantal heen gegaan. De dames Postma, Westerhof en Hietkamp mochten, na uren wachten, hun welverdiende zilveren medaille in ontvangst. Voor de dames een zilveren medaille met een gouden rand!

Lisanne Hofstede, Janne Faber en Lisanne Hulder kwamen bij de trio’s D in actie. De dames scoren afgelopen wedstrijden hoog. Zowel technisch als artistiek presteren de dames erg constant. Met het inturnen was er een probleem met een individueel element. We hebben hierdoor wederom besloten dat Hofstede de flikflak springt i.p.v. Hulder. Dit leidde vooraf tot wat stress, maar ging op de wedstrijdvloer goed! Helaas kwamen de dames iets voor de muziek uit, waardoor de juryvoorzitter 0,3 extra aftrek moest geven. Erg spijtig want anders hadden ook deze dames een zilveren medaille in ontvangst mogen nemen. Nu moesten ze genoegen nemen met een vierde plaats, wat gelukkig voldoende was voor een ticket voor het NK.
Beide teams zullen zaterdag 7 juni wederom in Zwolle in actie komen tijdens het NK.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button