Sport

SVK in actie tijdens FK 2e en 3e divisie in Heerenveen

HEERENVEEN – Zaterdag 21 juni was het FK voor de 3e en 4e divisie in sportstad Heerenveen. In de eerste wedstrijd mocht Femke Damstra het spits afbijten in de categorie jeugd E. Balk was het eerste toestel dat werd geturnd. Hier werd het nieuwe element ‘de arabier’voor het eerst uitgevoerd. Ook op de sprong deed Femke een moeilijker sprong. Na de eerste netjes gesprongen overslag turnde ze tijdens de tweede sprong yamashita. Femke mag terugkijken op een goed seizoen, waarin ze veel nieuwe elementen tijdens de wedstrijden heeft uitgevoerd

Bij de tweede wedstrijd kwamen er 4 turnsters van SVK in actie. Twee turnsters uit de categorie pupil 1 N3, namelijk Kristien Gommers en Marieke Hulder. Ze begonnen beide goed met de vloer. Deze meiden zijn dit jaar erg vooruit gegaan. Er werden steeds meer bonussen geturnd. Kristien behaalde de hoogste klassering op het toestel vloer. Met de twee boogjes achterover in de oefening behaalde ze een prachtige 2e plaats. Ook op sprong stond ze bij de top, want hier werd ze 3e. Voor Marieke waren de beste toestellen rek en balk. Ze begon strak met het toestel balk, maar helaas ging de afsprong mis. Desondanks scoorde ze nog erg hoog met een puntentotaal van 12.45. Dit geeft het niveau van de strakheid van het begin van de oefening aan. Marieke werd deze wedstrijd 4e met een verschil van 0.07 met de nummer 3. Kristien eindigde als 6e. In de andere baan waren de junioren E aan het turnen. Marieke Speelman en Nynke Postma begonnen bij de sprong. Marieke heeft een blessure opgelopen aan haar teen, maar niets hield haar tegen om het vandaag toch te proberen. Met deze mentaliteit heeft ze toch deel kunnen nemen aan het FK. Helaas kon ze niet op haar top presteren vandaag. Nynke turnde stabiel op drie toestellen. Op de sprong behaalde ze zelfs de tweede hoogste score van alle deelnemers. Jammer genoeg zijn er bij het turnen 4 toestellen, want ook de punten van de balk komen bij het eindklassement. Nynke werd 8e en Marieke 10e.

 

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan senior c turnster Sanne Wolters en Alissa Westerhof die uitkomt in de categorie junior D. Sanne heeft dit seizoen erg hoog op de balk gescoord. Ook vandaag begon ze weer uitstekend met de eerste sprongverbinding. Helaas viel ze met boogje achterover van de balk af, waardoor ze op dit toestel punten liet liggen. Op vloer haalde ze alles uit de kast om deze punten terug te verdienen. Ze verhoogde haar moeilijkheidswaarde door de arabier streksalto achterover met een halve draai aan het einde van haar oefening uit te voeren. Op dit toestel werd ze keurig 3e. Ook op sprong werd de moeilijkheid verhoogd door tijdens de tweede sprong Yamashita half te springen. In het einklassement behaalde Sanne net een plaats naast het podium, want ze werd 4e. Alissa Westerhof kampte deze wedstrijd nog met een blessure aan beide enkels. Ze heeft een uitstekend seizoen gedraaid en hiermee ook veel medailles in beslag genomen. Voor vandaag was dat een lastigere opgave. Alissa liet zich niet kennen en turnde haar oefeningen goed en strak. De afgelopen weken heeft Alissa niet kunnen springen vanwege haar blessure. Vandaag sprong ze gewoon weer half in heel uit en werd eerste op dit toestel. Ze behaalde deze wedstrijd een ontzettend knappe tweede plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button