RegionaalSport

SVK Kollumerzwaag Nederlands kampioen groepsspringen

ROTTERDAM – Zaterdag 10 december werd het Nederlands kampioenschap groepsspringen voor A/B lijn gehouden in Rotterdam. SVK deed hier mee met het senioren B team op drie toestellen. Het team bestaat uit: Anna Nuveld, Anna Nelia Bijker, Alissa Westerhof, Tineke Postma, Martha Rosier, Wytske vd Veen,  Sjoerdje Janna Venema, Ytje de Jong en Margreet Oevering. Sylke Broersma kon helaas vanwege ziekte niet deelnemen.

Het team mocht het spits afbijten op dit NK, ze startten als allereerste op hun beste onderdeel, trampoline pegasus. Ietwat zenuwachtig maar op routine en techniek werd dit toestel gesprongen,  het bracht ze een puntentotaal van 22.30. Lager dan in de voorronde, maar was het genoeg voor een podiumplaats? Sterke teams volgden, maar het puntentotaal bleef de hoogste. Zelfs concurrent TCT Twente bleef achter het SVK team, SVK werd Nederlands kampioen bij de senioren B.

Op het onderdeel trampoline werd ook goed doorgesprongen, helaas is de moeilijkheidsgraad op dit toestel nog niet hoog genoeg om mee te kunnen doen bij de top 3. Ze behaalden wel een knappe 4e plaats met een mooi puntentotaal van 21.90.

Daarna het favoriete onderdeel van de dames, de airtrack. Hier moest worden geïmproviseerd ivm de afwezigheid van Sylke. Maar de reserves op dit onderdeel deden dit uitstekend en het team liet schitterende sprongen zien. Ze behaalden hier een prachtige 2e plaats met een gouden randje.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button