HoofdnieuwsRegionaalSport

SVK Nederlands kampioen trampoline springen

ALMELO – De senioren B/A springgroep van SVK hadden zich op zaterdag 10 november in Almelo op alle onderdelen geplaatst voor het Nederlands kampioenschap springen wat op 9 februari in Ede werd gehouden.

Het senioren B team bestaande uit: Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Fokje Postma, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Laura Evers, Petra Anna Storm, Tineke Postma, Alissa Westerhof en Margreet Oevering.

Zij kwamen dit jaar voor de tweede keer uit in de A lijn op het onderdeel tumbling. Het onderdeel tumbling werd qua moeilijkheid hoger gesprongen dan de voorwedstrijd, maar de uitvoering was minder goed. De  concurrentie is hier sterk en het team van SVK mag dan ook tevreden zijn met een 2e plaats op dit onderdeel.

Op het onderdeel plank pegasus werd een knappe derde plaats behaald. Op het onderdeel trampoline pegasus werd goed gesprongen er werd hier een hoog puntenaantal behaald namelijk 21.90. De andere teams sprongen ook sterk waardoor ze net naast het podium kwamen met een 4e plaats. Op het laatste onderdeel trampoline, de laatste jaren een sterk toestel van dit team. Hier werd toch nog verrassend de Nederlandse titel behaald. Het optreden verliep niet geheel vlekkeloos, maar doordat er negen van de tien sprongen zo strak en technisch zijn gesprongen kon dit team een foutje incasseren en toch met de titel naar Kollumerzwaag afreizen.

De senioren hebben zelf nieuwe inhoud aan de letters SVK gegeven. Namelijk de S van saamhorig, de V van vrolijk en de K van kwalitatief. Dit hebben ze zaterdag ruimschoots bewezen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button