Sport

SVK springgroepen geplaatst voor het NK Groepsspringen

LEMMER/KOLLUMERZWAAG – In Lemmer werden afgelopen zaterdag de plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen gehouden. Er zijn dit seizoen nieuwe teams gevormd, dus even afwachten hoe dat zijn uitwerking heeft op de wedstrijden. Het team wat in de ochtendwedstrijd in actie kwam waren de junioren b van SVK dit zijn: Jessica Steendam, Chantal Hietkamp, Femke Damstra, Aryana Veenstra, Sjanine Westerhof, Lieke Klaver, Marieke Speelman, Hester Hiemstra en Angela Feenstra. Het team heeft zich als tweede geplaatst op het onderdeel tumbling. In het sterke deelnemersveld heeft dit team uitstekend gepresteerd onder leiding van Margreet Oevering.

Tijdens de middagwedstrijd werd er door twee senioren teams gesprongen voor de felbegeerde plaatsingsbewijzen. Team 1 bestaat uit dames in de leeftijd van 19 tot 26 jaar. Het is al een uitzonderlijke prestatie dat dit team nog altijd bijelkaar is. Zij behaalden een 2e plaats op tumbling in de A lijn en een 3e plaats op plank pegasus in de B lijn. In het plank pegasus optreden werden ook nog eens fouten gesprongen, in de finale kan hier nog wel een verbetering van drie volle punten bij komen. Verder werd er een  6e plaats op trampoline in de A lijn behaald en helaas werd trampoline pegasus onder de maat gesprongen, hier is dan ook geen plaatsing meer voor mogelijk. Over vier toestellen gezien een uitstekende prestatie van dit seniorenteam van SVK. Het team bestaat uit: Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Fokje Postma,  Wytske vd Veen, Janet Luchtenburg- vd Veer,  Petra Anna Storm, Laura Evers en  Margreet Oevering.

Het 2e senioren team deed mee aan vier toestellen in de B lijn. Het bestaat uit de springsters:  Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Anna Nuveld,  Tineke Postma, Martha Rosier, Janneke Speelman, Alissa Westerhof en Nynke Postma. Het team heeft uitstekend gesprongen in een groot en sterk deelnemersveld. Ze hebben nog geen directe plaatsing behaald maar hoogst waarschijnlijk mogen ze tijdens het NK in actie komen op trampoline (4e) en trampoline pegasus (5e). Op tumbling werd een 8e plaats behaald en op plank pegasus een 7e plaats. Een sterk debuut van dit jonge seniorenteam. De seniorenteams staan onder leiding van Annet Kamstra.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button